Završeno juniorsko EP u sinkro plivanju: Hrvatska na 11. mjestu u kombiniranoj rutini

Ponedjeljak, 27. lipnja 2016. 13:37 Napisao/la  SC

Hrvatska reprezentacija kvalificirala se u finale kombinirane rutine kao posljednja, dvanaesta, a natjecanje je završila na 11. mjestu prestigavši Njemačku za 0,3 boda

Pobjede standardnih favorita i mala pobjeda za Hrvatsku označile su kraj Europskog  juniorskog prvenstva u sinkroniziranom  plivanju na Bazenima Kantrida.    

Hrvatska reprezentacija kvalificirala se u finale kombinirane rutine kao posljednja, dvanaesta, a natjecanje je završila na 11. mjestu prestigavši Njemačku za 0,3 boda.  

Tea Mustać, Antonia Ivić, Magdalena Radovčić, Jana Tokić, Nera Frajlić, Dora Šćuric, Lara Cibenečki, Nikolina Micek, Iva  Matanović i Petra Mladenić te rezerve Lara Buhin i Petra Juranović osvojile su ukupno 72,4667 bodova. Prvo mjesto zauzela je Rusija s 89,7333 bodova, srebro je odnijela Ukrajina, dok je brončano odličje pripalo Španjolskoj.

U disciplini solo u kojoj Hrvatska nije imala predstavnicu pobijedila je Ruskinja Veronika Kalinika ispred Ukrajinke Yakhno i Španjolke Toledano.

Na petodnevnom prvenstvu sudjelovale su 183 plivačice iz 22 zemlje, a Rijeka se još jednom pokazala kao sjajan domaćin i organizator. No, aktivnosti na Bazenima Kantrida ne prestaju jer već u utorak 28. lipnja počinje Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu koje će ponovno privući brojne europske sportaše i gledatelje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.