Riječke sinko plivačice osvojile tri odličja na Božićnoj nagradi Praga

Utorak, 10. prosinca 2019. 08:59 Napisao/la  SC
Seniorska ekipa u Pragu
Seniorska ekipa u Pragu

 Seniorska ekipa plivačica Primorje Aqua Marisa sudjelovala je na 38. Christmass prize Prague, natjecanju održanom od 6. do 8. prosinca u Pragu.

Na natjecanju koje je okupilo ukupno 310 plivačica iz 37 klubova iz 19 zemalja, pomlađena ekipa riječkog kluba uspješno je nastupila te ostvarila izvrsne rezultate.

Iz Praga su se vratile s jednim srebrom i dvije bronce što je u jakoj konkurenciji zapažen uspjeh.

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Matea Butorac, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Maria Glavačević, Andrea Kosanović, Petra Premuš, Ana Kus i Tia Elena Fućak.

Spoj je to iskusnih plivačica koje su nastupale i na Ruskom kupu prošle godine i njihovih mlađih kolegica koje su ove sezone ušle u seniorsku ekipu i za koje je ovo natjecanje bilo prilika za stjecanje iskustva koje bi im trebalo pomoći da održe dominaciju u hrvatskom sinkro plivanju.

Ekipu je u Prag odvela glavna trenerica Kluba te trenerica juniorske i seniorske ekipe Valeria Petrachina, a s njima kao sudac je otputovala i Marija Šavko .

Veliki je ovo uspjeh na početku nove sezone za riječku seniorsku ekipu koju čine velikom većinom juniorke po godištu i koje tek uvježbavaju revije s kojima će nastupati ove godine.

To pogotovo vrijedi za najbolju hrvatsku sinkricu Mateu Butorac koju ni viroza koja ju je mučila nije spriječila da se tri puta popne na postolje.

Rezultati po disciplinama:

tehnički solo
Matea Butorac 71,4443 3. mjesto

slobodni solo
Matea Butorac 72,8333 7. mjesto

tehnički duet
Butorac, Radetić, r. Stojšić 65,3837 3. mjesto
Glavačević, Premuš, r. Fućak 59,3568 5. mjesto

slobodni duet
Radetić, Stojšić, r. Butorac 67,1333 8. mjesto

kombinacija
2. mjesto s osvojenih 72,8667 bodova
(Matea Butorac, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Maria Glavačević, Andrea Kosanović, Petra Premuš, Ana Kus i Tia Elena Fućak)

 Prije zaslužene stanke, sinkro plivačice Primorje Aqua Marisa nastupiti će još na svojoj Božićnoj reviji već 15. prosinca na Bazenima Kantrida.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.