EP: Hrvatske reprezentativke nisu se uspjele kvalificirati u završnicu dueta i timova

Srijeda, 22. lipnja 2016. 20:19 Napisao/la  SC

Hrvatski duet u sastavu Tea Mustać i Antonija Ivić zauzeo 19. mjesto, tim zauzeo 15. mjesto 


Nakon prvog dana Europskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju poznato je 12 dueta i timova koji će nastupiti u finalu ove subote. Hrvatske reprezentivke na žalost nisu su se kvalificirale te su natjecanje završile na 19., odnosno 15. mjestu.

Uspješno je okončan prvi dan prvenstva, koje se na Bazenima Kantrida održava od 22. do 26. lipnja. Nastupio je 21 duet, od kojeg su se u finale plasirali Rusija, Ukrajina, Španjolska, Italija, Grčka, Francuska, Bjelorusija, Švicarska, Nizozemska, Slovačka, Velika Britanija i Turska.

Hrvatski duet u sastavu Tea Mustać i Antonija Ivić zauzeo je 19. mjesto.

Popodnevni dio bio je rezerviran za timove. Nastupilo je njih 15, a među najboljih 12 uspjeli su ući: Rusija, Ukrajina, Španjolska, Italija, Grčka, Francuska, Bjelorusija, Švicarska, Nizozemska, Velika Britanija, Mađarska i Austrija.

Hrvatska je nastupila u sastavu Tea Mustać, Nera Frajlić, Antonia Ivić, Dora Šćurić, Nikolina Micek, Petra Juranović, Magdalena Radovčić i Iva Matanović (rezerve Jana Tokić, Lara Cibenečki, Lara Buhin i Petra Mladenić).

No, unatoč podršci domaće publike i entuzijastičnom nastupu domaća reprezentacija zauzela je posljednje mjesto. Izbornica Ana Dapčić međutim bila je zadovoljna nastupom.

- Mislim da je to naš trenutni maksimum. U samom nastupu djevojke nisu napravile niti jednu veliku grešku, trenerica i ja smo obje zadovoljne njima. Istina je da su zadnje, no konkurencija je zaista jako velika, rekla je izbornica Dapčić.

Natjecanje se nastavlja u četvrtak kada su na rasporedu kvalifikacije u disciplini solo u 10 sati i kombinirana rutina u 16 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.