ZABRANJENA SREDSTVA

Vitomir Maričić i Petar Klovar suspendirani

Subota, 08. srpnja 2023. 18:37 Napisao/la  SC

U prilogu izvještaja nalaze se audio-zapisi u kojima osumnjičeni riječki ronioci na hrvatskom jeziku govore o lijekovima koji su bili u njihovoj prtljazi

Petar Klovar nedavno postao svjetski rekorder
Petar Klovar nedavno postao svjetski rekorder

Vitomiru Maričiću i Petru Klovaru zabranjeno je sudjelovanje na Vertical Blue natjecanjima zbog toga što su u njihovoj prtljazi pronađena zabranjena sredstva.

Po dolasku na Long Island na Bahamima, zabranjena sredstva pronađena su i u prtljazi Sande Delija (zajednička fotografija ispod teksta), koja nije bila registrirana za natjecanje Vertical Blueu.

Prtljagu je pregledala bahamska policija zajedno s osobljem Vertical Bluea, službenu objavu možete pročitati    OVDJE

U objavi piše da su tijekom pretrage u prtljazi pronađena četiri različita sredstva za poboljšanje performansi koja je WADA zabranila, ista se nalaze na listi zabranjenih na natjecanjima Vertical Blue, izvještaj će biti predan Disciplinskoj komisiji AIDA-e.

- Za sve koji trenutno prate javnu kampanju protiv nas i događanja na Vertical Blue natjecanju, želimo izjaviti: Sve što se sad događa je nevjerojatno, falsificirano i ne odgovara istini. Savjetovali su nas da ne dajemo detaljnije izjave. Naši odvjetnici će poduzeti određene korake, jer su stvari izmakle kontroli i vrlo su ozbiljne. Mi smo sportaši koji smo čisti, uvijek smo to bili, a to će uskoro biti i razjašnjeno. Vjerujemo da bilo tko, tko nas poznaje ili trenira s nama, to zna i iz osobnog iskustva. Hvala vam na podršci, poručio je Vitomir Maričić.

Zanimljivo je da se u prilogu izvještaja nalaze audio-zapisi u kojima osumnjičeni riječki ronioci na hrvatskom jeziku govore o lijekovima koji su bili u njihovoj prtljazi, kao i o lijekovima koje su nedavno uzeli, a za koje su zabrinuti da bi se još mogli otkriti u njihovom tijelu.

Petar Klovar u svibnju je postao svjetski rekorder sa zaronom od 128 metara u disciplini FIM.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.