Studentska Fiumanka otvara tjedan jedrenja 24. Fiumanke

Ponedjeljak, 22. svibnja 2023. 14:50 Napisao/la  SC
Liljana Ivetac, Snježana Prijić Samaržija i Marta Žuvić
Liljana Ivetac, Snježana Prijić Samaržija i Marta Žuvić

Od 5. do 7. lipnja, u sklopu 24. Fiumanke, zajedrit će studenti Sveučilišta u Rijeci na drugoj sveučilišnoj regati Studentska Fiumanka, jednoj u nizu manifestacija kojom riječko Sveučilište obilježava 50. godišnjicu.

Tim povodom na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci potpisian je Sporazuma o suradnji između Jedriličarskog kluba Maxi i Sveučilišta u Rijeci.

Potpisivanju su prisustvovale rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, Ljiljana Ivetac u ime Organizacijskog odbora Fiumanke te prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci.

Polovicom lipnja u Rijeci se već više od dva desetljeća održava „Fiumanka“, jedriličarski događaj koji svake godine okupi brojne zaljubljenike u more i jedrenje, gospodarstvenike i medije, a od prošle godine njima su se pridružili i studenti!

U sklopu Fiumanke Sveučilište u Rijeci je odlučilo pokrenuti Studentsku Fiumanku i pretvoriti je u tradicionalni događaj koji promiče duh riječke sveučilišne zajednice. To je jedinstvena mogućnost da studenti i zaposlenici
Sveučilišta sudjeluju u timskom radu, razvijaju natjecateljski duh i želju za istraživanjem koja definira akademsku zajednicu.

Već u svojem prvom izdanju dalo se naslutiti da je pred Studentskom Fiumankom svijetla budućnost, a druga godina održavanja to je i dokazala. Zbog velikog interesa povećan je broj timova pa će na ovogodišnjoj regati sudjelovati čak 18 posada!

Zahvaljujući Hrvatskom akademskom sveučilišnom savezu i Studentskom centru Sveučilišta u Rijeci te Pomorskom fakultetu u Rijeci, Studentska Fiumanka je kao i ostale Fiumankine regate za sudionike u potpunosti besplatna, čime se studentima omogućava stjecanje novih znanja i vještina te uživanje u aktivnostima na moru.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.