Predstavljanjem partnera najavljena 21. Fiumanka, sponzori i pokrovitelji ostali vjerni

Petak, 18. rujna 2020. 21:36 Napisao/la  SC
Predstavljanjem partnera najavljena 21. Fiumanka, sponzori i pokrovitelji ostali vjerni

Uoči početka po mnogočemu posebnog dvadeset prvog izdanja Fiumanke, predstavljen je program i sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave.

Svojim jedrima, Fiumanka je i u novom terminu uspješno okupila i povezala različite organizatore i programe koji će zasigurno privući u naš grad posjetitelje, sportaše, nautičare, gospodarstvenike i medije.

Sponzori i pokrovitelji Fiumanke ostali su uz riječku regatu i u ovim izazovnim vremenima, odlučni u namjeri da pošalju zajedničku poruku o važnosti suradnje, potpore i očuvanja kontinuiteta tradicionalnih manifestacija poput Fiumanke, mjerljive vrijednosti i značaja za lokalnu zajednicu.

Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Lučka uprava Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke uz Fiumanku su od samih početaka i pomažu ispričati ovu lijepu riječku priču pod jedrima. Svi oni istaknuli su značaj Fiumanke u promociji Rijeke i Kvarnera kao turističke i nautičke destinacije.

Vrijednost Fiumanke istaknuli su i njezini sponzori, među kojima je najdugovječniji - zlatni sponzor INA.

- INA već gotovo dva desetljeća kontinuirano podržava Fiumanku i drago mi je što nastavljamo s tom tradicijom. Fiumanka je značajan projekt za riječku regiju koja je jedna od ključnih za poslovanje naše kompanije. Zato se INA i u ovim izazovnim vremenima, obilježenima pandemijskom i ekonomskom krizom, trudi aktivno sudjelovati i podržavati lokalne projekte kako bismo očuvali njihov kontinuitet i vrijednost, izjavio je Stjepan Nikolić, operativni direktor Rafinerija i marketinga Ine.

I Erste banka u svojstvu srebrnog sponzora nastavlja ploviti uz Fiumanku.

- Iznimno nas veseli kontinuitet projekta, jer Fiumanku ne vidimo samo kao najvažniji nautički događaj u Rijeci i akvatoriju, nego i kao projekt koji snažno afirmira ljubav prema jedrenju i osvještava važnost brige o moru. Stoga čestitamo organizatorima koji se, unatoč situaciji s korona virusom, nisu obeshrabrili organizirati ovogodišnje izdanje regate za koju vjerujemo da će i brojem posada i organizacijom biti jednako uspješna i sportski nadahnuta kao i prethodnih godina. Ujedno svim posadama želimo dobro more i pogodan vjetar, izjavio je Zdenko Matak, član Uprave Erste banke.

Novi sponzor i partner regate je TELE2 koji ovih dana otvara nove urede u Rijeci.

- Podrška Fiumanki i otvaranje novog riječkog ureda, jasan je pokazatelj naše namjere da želimo biti partner lokalne zajednice i aktivni sudionik društvenog života grada i regije koji prepoznaje i uvažava lokalne i regionalne specifičnosti kao i poslovne potrebe korisnika, kako kroz investicije u kvalitetu same mreže i ponudu proizvoda, tako i kroz sudjelovanje u projektima poput Fiumanke, istaknuo je Boško Labudović, regionalni voditelj prodaje Tele2.

Dugogodišnju potporu Fiumanki pružaju HGK-Županijska komora Rijeka i Lučka kapetanija Rijeka kao i brojni drugi sponzori i partneri Fiumanke: ACI, Croatia osiguranje, Tower centar Rijeka, PIK, Kerver, Forum ugostiteljstvo s objektima Molo longo i Boonker, caffe bar Corto Maltese, One Sails, JPS, Dezinsekcija, Čorkez taxi, PZ Vrbnik te Suza likeri.

Zahvaljujući medijskoj regati Fiumanka je napravila velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti.

Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već punih četrnaest godina, od čega osam na europskoj razini u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.

- Posada HRT-a sudjeluje na medijskoj regati od samog početka. U trenutku ulaska Hrvatske u članstvo EU, prepoznali smo vrijednost i potencijal ove regate, da građanima Europe prenesemo sliku o nama i našoj zemlji na najljepši mogući način- morem i jedrima. Ovaj jedinstveni koncept prepoznat je i od strane kolega iz drugih medijskih kuća koji svake godine u sve većem broju žele sudjelovati na medijskoj regati, istaknula je ravnateljica HRT centra Rijeka.

Ovogodišnja medijska regata održat će se u smanjenom i ponešto izmijenjenom formatu uz sudjelovanje domaćih medija, a sve što se tijekom Fiumanke bude događalo na moru i kopnu, bit će zabilježeno u reportaži koja će se emitirati na HRT-u danima nakon regate.

Kanal Ri kao i Radio Rijeka u tjednu će Fiumanke imati svakodnevne emisije, a za vrijeme regate i uključenja u program iz riječke luke.

La voce i Novi list redovito prate, oglašavaju i objavljuju sve najave i izvještaje Fiumanke dok će regionalna mreža portala Novinet omogućiti live prijenos najavne konferencije kao i događanja u danima regate.

Vrijednu podršku Fiumanki daju i Adriatic Sailor, Burza nautike, Fiuman, Kigo, Laganini FM, Moja Rijeka, Pomorski radio Bakar, Radio Otok Krk, Rijeka danas, Ri portal, Ri prsten, SportCom, Rivijeranews, Teklić i brojni drugi mediji koji zdušno pomažu da se Fiumanka vidi, da se o njoj čuje i čita daleko izvan grada na Rječini!

Aktivnosti Fiumanke počinju na Platku, gdje će se u sklopu finalnog dana Festivala sporta i rekreacije održati regata modela „Jako mala Fiumanka“.

Podsjetit ćemo da je čak i ova regata imala svoju još manju inačicu, koja je zahvaljujući galeriji Poneštrica i učenicama i učenicima riječkih i bakarskih osnovnih škola, zaplovila središtem grada u redovnom terminu Fiumanke.

Brodovima od papira željeli su obilježili neodržavanje najveće riječke regate, a sada će Poneštrica zajedno s brojnim riječkim kreativcima obilježiti održavanje Fiumanke zanimljivim programom „Placa pod zvjezdanim riječkim nebom“.

Nakon Platka, u nedjelju, 20. rujna, u 16:30 sati u luci starta Torpedo kup, gradska regata, kao uvod u vikend jedrenja i dobre zabave.

U subotu, 26. rujna, u 12 sati, ispred riječkog lukobrana startat će 21. Fiumanka, a dan kasnije 11. Rotary regata.

Prijave za regatu dostupne su online, a sredinom sljedećeg tjedna otvorit će se i regatni ured u prizemlju zgrade Terminala.

Ovogodišnja je Fiumanka pod svoja jedra primila i Europski tjedan sporta pa će se u luci tih dana jedriti, veslati, supati, surfati, a na kopnu hodati i vježbati.

Ceremonija proglašenja pobjednika Fiumanke bit će održana istog dana u večernjim satima na prostoru ispred Terminala.

Posljednji rujanski vikend u Rijeci bit će ispunjen brojnim događanjima.

U Rijeci će se od 25. do 27. rujna na Gatu Karoline Riječke održavati Rijeka Boat Show s ponudom plovila, nautičke opreme te opreme za podvodni ribolov čiji će organizatori svim sudionicima Fiumanke omogućiti besplatan ulaz.

Na Adamićevom gatu u petak i subotu na rasporedu su večernji besplatni koncerti, a na Terminalu glazbeni program caffe bara Corto Maltese.

Glazbenom programu treba nadodati i neočekivano lijepu gestu članova „Mandolinskog orkestra Okruk“, iz Okruga Donjeg koji će bez naknade doći na Fiumanku kako bi svojom glazbom dali podršku regati i prijateljima jedriličarima.

Sve informacije o Fiumanki mogu se pronaći na mrežnim stranicama fiumanka.eu

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.