ORC Srednjeeuropsko prvenstvo: Blue Sky i Sagola zadržali vodstvo nakon tri jedrenja

Petak, 27. lipnja 2014. 21:33 Napisao/la  SC

Dobar dojam ostavio je i hrvatski Yellowpad kojemu  je pobjeda u zadnjem jedrenju izmakla za 17 sekundi korigirnog vremena, u ukupnom poretku trenutno zauzima 3. mjesto

Drugog natjecateljskog dana ORC Srednjeeuropskog prvenstva održana su dva jedrenja na štap-kursu. Vodeći nakon prvoga dana, Blue Sky u Grupi A i Sagola u Grupi B, zadržali su vodstvo i nakon 3 jedrenja, iako se do kraja regate još dosta toga može promijeniti u ukupnom poretku.  Blue Sky s Claudiom Terrieriem za kormilom bio je drugi i prvi te ima prednost od 3.2 ispred jedrilice Walle G i Marca Augellia koji je jednom pobijedio, a drugi put bio četvrti. Dobar dojam ostavio je i hrvatski Yellowpad kad mu je pobjeda u zadnjem jedrenju izmakla za 17 sekundi korigirnog vremena. U ukupnom poretku trenutno zauzima 3. mjesto

Sagola Fasuta Pierobona je bila uvjerljiva pobjedom u prvom jedrenju dana, ali je ukupni rezultat malo pokvarila 4. mjestom u drugom jedrenju. To je ipak bilo dosta da zadrži ukupno vodstvo nakon 3 jedrenja s 1.6 bodova predbosti ispred talijanske jedrilice Our Calypso za čijim je kormilom bio Andrea Micalli. I u grupi B na trećem mjestu je hrvatska jedrilica. Polaris Edija Golje danas je bio u prvom jedrenju podijelio 6 i 7 mjesto s istim korigiranim vremenom kao i talijanski Dieci x Dieci dok je u drugom jedrenju dana bio treći.

Regata u petak počela je kako je i predviđeno u 11 sati po buri od 8 – 12 čvorova pri čemu je privjetrinska oznaka bila blizu obale što je omogućilo lijepo pogled na regatu turistima i stanovnicima Cresa. Bura je trajala točno koliko je trebalo za jedno jedrenje, nakon čega je vjetar oslabio pa zapuhao iz smjera sjeverozapada baš kako je bilo predviđeno prognozom. U drugom jedrenju dana vjetar je varirao od 6 – 8 čvorova, a uz sunačno vrijeme natjecatelji su imali gotovo idealne uvjete za jedrenje.

Regata se nastavlja u subotu, a start je predviđen za u 11 sati. Potpuni rezultati dostupni su na web stranicama regate
 
Web stranice SCOR-a: www.scor.hr
Web stranice ORC Srednjeeuropskog prvenstva: www.scor.hr/regate/2014/orccec.htm

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.