ORC Srednjeeuropsko prvenstvo: Blue Sky blizu pobjedi u Skupini A uoči zadnjeg dana

Subota, 28. lipnja 2014. 20:04 Napisao/la  SC

U Grupi B vodeća Sagola Fausta Pierobon ima samo 0.6 bodova prednosti ispred Our Calypsa i Andrea Micallia

S dvije subotnje pobjede u Grupi A, talijanski Blue Sky Claudia Terrieria vrlo je blizu ukupnoj pobjedi, dok će se velika borba za drugo i treće mjesto voditi između talijanskog Walle G s Marcom Augelliem za kormilom i hrvatskog Yellowpada s Janom Winklerom, koje dijeli samo 0.2 boda. Yellowpad je u  subotu bio dva puta drugi, a Walle G dva puta treći s vrlo malim razlikama u korigiranom vremenu, te će rasplet biti izuzetno zanimljiv.

U Grupi B je također vrlo izjednačeno. Vodeća Sagola Fausta Pierobon ima samo 0.6 bodova prednosti ispred Our Calypsa i Andrea Micallia, borba za ukupnog pobjednika vodit će se do zadnjeg jedrenja. Najbolji dojam s dvije današnje pobjede u Grupi B ostavila je talijanska jedilica Northern Light s Piernicolom Paolettiem za kormilom čime je preuzela treće mjesto s 3.3 boda prednosti ispred hrvatskog Polarisa.

Idealni uvjeti laganog maestrala predzadnjeg natjecateljskog dana ORC Srednjeeuropskog prvenstva pokazali su zašto je Cres jedna od najpoželjnijih destinacija za velike regate. Održana su dva jedrenja na „štap“ kursu, preostala dva jedrenja u nedjelju donijet će uzbudljivi rasplet u obje grupe.

Prognoza za zadnji dan najavljuje jače jugo, a start je predviđen za u 11 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.