ORC Srednjeeuropsko prvenstvo: Blu Sky i Sagola pobjednici skraćene rute navigacijske regate

Petak, 27. lipnja 2014. 08:09 Napisao/la  SC

Predviđeni kurs: Cres – Hrid Galijola – oznaka ispred Rapca – Cres ukupne duljine oko 50 NM morao biti skraćen već nakon 18.01 NM na obilasku Galijole

Vrlo lagan vjetar obilježio je navigacijsko jedrenje na ORC Srednjeeuropskom prvenstvu te je prvotno predviđeni kurs: Cres – Hrid Galijola – oznaka ispred Rapca – Cres ukupne duljine oko 50 NM morao biti skraćen već nakon 18.01 NM na obilasku Galijole. Prva je jedrilica da Galijole došla jedrilica Walle G nakon 5 sati 44 minuta i 33 sekunde prosječnom brzinom tek nešto većom od 3 čvora, te je uz uvjete na moru bilo jasno da je vrlo teško da jedrilice mogu dovršiti zadani kurs u vremenskom ograničenju od 12 sati, pa čak i u slučaju skraćenja na oznaci ispred Rapca.

Nakon korekcije realnih vremena jedrenja, najbolja u grupi A bila je talijanska jedrilica Blu Sky s kormilarom Claudiom Terrierem sa samo 01:24 minuta prednosti ispred Walle G i Marca Augellia, dok je na trećem mjestu hrvatski Yellowpad s Janom Winklerom za kormilom.

U grupi B uvjerljivo je bila najbolja Sagola, vlasnika i kormilara Fausta Pierobona, dok je vrlo dobar dojam drugim mjestom ostavio Polaris Edija Golje iz JK Uljanik Plovidba, Pula. Treće mjesto osvojio je talijanski Dieci x Dieci Sandra Fabbra.

Navigacijsko jedrenje ima veći koeficijent bodovanja (1.2) i ne može se odbaciti u konačnim rezultatima, te su vodeće jedrilice zasigurno zadovoljne pred nastavak natjecanje i 6 planiranih jedrenja na štap kurs s koeficijentom bodovanja od 1.0.

Start 2. jedrenja predviđen je za petak, 27. lipnja, u 11 sati. Vremenska prognoza opet najavljuje vrlo promjenjive uvjete, a jedrenja će se kao i prvog dana moći pratiti uživo na internetu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.