Opatija CRO Melges 24 Cup, treća u nizu serije regata u monotip klasi

Četvrtak, 17. ožujka 2022. 15:25 Napisao/la  SC
Opatija CRO Melges 24 Cup, treća u nizu serije regata u monotip klasi

U akvatoriju ispred Opatije, u organizaciji Yacht kluba Croatia, od 18. do 20. ožujka, održava se Opatija CRO Melges 24 Cup, treća u nizu serije jedriličarskih regata u monotip klasi Melges 24.

Klasa Melges 24, međunarodno je rasprostranjena klasa monotip jedrilice, priznata od Svjetske jedriličarske federacije (ISAF - International Sailing Federation) i vrlo atraktivna vrhunskim i iskusnim jedriličarima upravo zbog činjenice da se jedri i natječe na jedrilicama istih tehničkih karakteristika što znači da na regatnom polju vlada ravnopravnost, a u borbama jedara odlučuje znanje, umješnost i uigranost kormilara i posade.

S preko 900 istih jedrilica na svijetu, ova klasa na međunarodnoj razini okuplja najbolje od jedriličarskog svijeta - sudionike America's Cup-a, Volvo Ocean Race-a, olimpijce, kao i mnogobrojne vrsne jedriličare profesionalce.

I u Hrvatskoj klasa Melges 24 okupila je kremu hrvatskog jedrenja – bivše i sadašnje olimpijce Šimu i Mihovila Fantelu, Tončija Stipanovića, Karla Kureta, Tomislava Bašića, Ivana Kljakovića Gašpića, Luku Radelića, Tonija Bulaju, Eniu Ninčević, Anđelu de Micheli Vitturi, kao i vrhunske jedriličare Filipa Jurišića, Tonka Ramešu, Luku Šangulina, Krešimira Đakulovića, Stipu Vitaljića, Darka Hajdinjaka i brojne druge.

Najbolja imena hrvatskog jedrenja tako će 19. i 20. ožujka na Opatija CRO Melges 24 Cupu demonstrirati svoja znanja i vještine u akvatoriju ispred Ičića i Opatije, a opatijski festival pod jedrima pratit će se i na međunarodnoj razini putem društvenih mreža i digitalnih platformi svjetskog udruženja klase Melges 24.

- Izuzetno smo ponosni da smo uspjeli organizirati sad već drugu regatu Opatija Cro Melges. Cup 24, te da se hrvatska jedriličarska Liga prvaka održava i na Sjevernom Jadranu. Posebno bih se zahvalio i sponzorima koji su prepoznali našu želju da ovakva jedna prestižna regata postane neizostavnim dijelom ponude opatijske rivijere, i zato veliko hvala ACI-ju, Liburnija Rivijera hotelima, gradu Opatiji, tvrtki Blocoutdoor, Turističkoj zajednici Ičića, Turističkoj zajednici grada Opatije, tvrtkama Marines sport, Solbris multisport coaching, Rogi ribaru i svima ostalima koji su nam na bilo koji način dali podršku. Vjerujem da ćemo opravdati njihovo povjerenje i ujedno pozivam sve da nam se pridruže ovog vikenda i na moru i na kopnu, u ACI marini u Ičićima, istaknuo je predsjednik Yacht kluba Croatia, Mladen Babac.

CRO Melges24 Cup jedri se uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, Sailing Pointa i One Sailsa.

Start je za subotu i nedjelju predviđen u 11.00 sati, a organizatori u planu imaju održati šest jedrenja

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.