FIUMANKA 2019 Posada HRT-a pobjednik prvog dana 7. Europske medijske regate

Petak, 07. lipnja 2019. 23:01 Napisao/la  SC
FIUMANKA 2019 Posada HRT-a pobjednik prvog dana 7. Europske medijske regate

 

Završena je prva regata ovogodišnje Fiumanke, 7. Europska medijska regata na kojoj je ove godine prvi u cilj ušao HRT.

Drugo mjesto odnio je Novi list, a treća je bila Nova TV.

Start regate kasnio je zbog manjka vjetra, no ipak je Eol usrećio jedriličare dovoljno da se regata i ove godine uspješno odjedri.

Devet brodova i osamdesetak novinara zadovoljno je privelo kraju prvi dan Europske medijske regate, koja je prvi put cilj imala u Porto Barošu gdje su im prilikom prolaska u cilj zapljeskali okupljeni posjetitelji.

Zbog nedovoljno vjetra održan je samo jedan plov, no mediji će jedriti i u sklopu 20. Fiumanke.

ACI d.d. dugogodišnji je partner medijske regate i kroz potporu ovakvim događanjima koja populariziraju jedrenje i očuvanje maritimne baštine, nastoji dati doprinos lokalnoj zajednici.

Zahvaljujući medijskim jedrima Fiumanka je već odavno otplovila daleko izvan nacionalnih granica.

Trinaest godina uzastopce na Fiumanki jedre novinari, od čega sedam na jedinstvenoj europskoj medijskoj regati.

Iz godine u godinu Fiumanka okuplja sve veći broj novinara koji sudjeluju u njenom sportskom dijelu.

Medijska reagata na Fiumanki postala je tradicija - tijekom dva dana, novinari privremeno odlože tipkovnice i kamere i zamijene ih jedrima i konopima, a umjesto uglavnom loših vijesti prati se vremenska prognoza.

Fiumanka je zahvaljujući medijskoj regati postigla velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti.

Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već trinaest godina, a povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine, ova čak i u svjetskim razmjerima jedinstvena regata prerasla je u europsku jedriličarsku manifestaciju službenog naziva European Media Sailing Race (EMSR), u čiju su se organizaciju pored agencije 2. mjesto, uključili Grad Rijeka i HRT.

Značajan iskorak napravljen je u produkcijskom dijelu Fiumanke.

Zahvaljujući novom partneru Fiumanke tvrtki A1, posjetiteljima će u subotu za vrijeme regate biti omogućen novi oblik praćenja regate pomoću VR naočala, a novost je i live streaming regate na društvenim mrežama Fiumanke.

Live prijenos medijske regate na YouTube kanalu Fiumanke u petak pokazao se uspješnim, stoga vas pozivamo da i u subotu budete uz društvene mreže Fiumanke ili dođete na Terminal isprobati VR naočale i doživite jedinstveno virtualno iskustvo jedrenja.

Nakon prva dva dana zanimljivih događanja, jedrenja i zabave, u subotu, 8. lipnja, točno u podne ispred riječkog lukobrana starta 20. Fiumanka – ne propustite najljepši prizor riječke luke koji čekamo cijelu godinu!

Gotovo 200 jedrilica u riječkom zaljevu zaplovit će dvadesetu godinu zaredom te riječku regatu i ove godine učiniti najvećom regatom na ovom dijelu Jadrana.

REZULTATI 7. EUROPSKE MEDIJSKE REGATE:
1. HRT
2. Novi list
3. Nova TV
4. ORF
5. TV SLO
6. LA VOCE
7. TORPEDO MEDIA, POD UČKUN I TUNERA INFO
8. KANAL RI
9. KIGO

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.