Cres domaćin ORC Srednjeeuropskog prvenstva u jedrenju, regata počinje navigacijom u četvrtak

Utorak, 24. lipnja 2014. 18:25 Napisao/la  SC

Prvenstvo sa nastavlja sa 6 jedrenja na „štap“ kursu

Nakon niza velikih jedriličarskih natjecanja održanih zadnjih godina među kojima ORC Svjetsko prvenstvo 2011, ORC Europsko prvenstvo 2007 i 2003 te IMS 600 Svjetsko prvenstvo 2004, Cres je spreman za još jednu veliku regatu. ORC Srednjeeuropsko prvenstvo okupit će vrhunske regatne jedrilice iz Austrije, Češke, Hrvatske, Italije, Slovačke i Slovenije. Među prijavljenima su ponajbolje jedrilice iz tih država, a u posadama sudionici nekih od najvećih svjetskih regata.

Regata započinje registracijom i premjeravanjima, prvo jedrenje – navigacija u trajanju 10-12 sati, predviđena je u četvrtak, 26. 06. sa startom u 11. Točan kurs odredit će se ovisno o vremenskoj prognozi dan ranije, a obuhvatit će akvatorij između cresko-lošinjskog arhipelaga i istočne obale Istre. Prvenstvo sa zatim nastavlja sa 6 jedrenja na „štap“ kursu od petka, 27. 06., do nedjelje, 29.06., kada je predviđeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Jedrilice će biti podijeljene u dvije grupe ovisno o veličini i karakteristikama, a osim trofeja i medalja pobjednička jedrilica u svakoj grupi dobit će pozivnicu za Regatu tisuću otoka, koja se od 18 – 28. 09. jedri na dvije etape od Rijeka i Porto Montenegra i nazad.

Regata će se moći uživo pratiti na internetu putem GPS sustava praćenja u realnom vremenu, a prvi puta je predviđeno i testiranje ponovnog prikaza svakog jedrenja s 3D vizualizacijom. Rezultati svakog jedrenja objavljivat će se odmah po završetku direktno s regatnog broda.

Web stranice SCOR-a: www.scor.hr
Web stranice ORC Srednjeeuropskog prvenstva: www.scor.hr/regate/2014/orccec.htm

Pokrovitelji regate su: Grad Cres, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Grada Cresa i Lučka Uprava Cresa uz sponzore: ACI, One Sails, Ventex i Cresanka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.