Grad Rijeka europski grad sporta, Dorotea Pešić Bukovac najavila smjernice

Srijeda, 12. siječnja 2022. 11:28 Napisao  I. V.

Program prvo mora usvojiti Gradsko vijeće, nakon toga detaljni plan određuje Izvršni odbor RSS-a i usvaja Skupština RSS-a, kaže predsjednica RSS-a

Dorotea Pešić Bukovac
Dorotea Pešić Bukovac

 Grad Rijeka postao je Europski grad sporta 2022. godine, službena promocija trebala se održati 20. siječnja u Torinu na gala svečanosti ACES Europe.

- Svečanost je otkazana zbog epidemiološke situacije u Italiji, javit će nam novi termin, pretpostavljam da će se svečanost održati početkom veljače, kaže Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza (RSS).

RSS operativno provodi aktivnosti kojima će Grad Rijeka tijekom cijele godine obilježavati titulu europskog grada sporta:

- Obavili smo pripreme za sastanke Izvršnog odbora i Skupštine RSS-a, dogovorili smo hodogram radnji, treba nam još nekoliko dana dok ne objavimo konačni program. Program prvo mora usvojiti Gradsko vijeće, nakon toga detaljni plan određuje Izvršni odbor RSS-a i usvaja Skupština RSS-a, objašnjava Pešić Bukovac.

Za sada su određene sljedeće smjernice:

- Najvažnije je da smo kontaktirali sve klubove iz svih sportova, očekujemo da se svi uključe u program, da organiziraju manifestacije. U kontaktu smo s Turističkom zajednicom Grada Rijeke, koja će oglašavati program, cilj nam je da sportske manifestacije dovode što više ljudi u naš grad. Neke manifestacije zajedničke su klubovima, neke su prepuštene samo klubovima. Nismo još definirali sve programe, svi su se uključili, moramo prvo saznati tko što želi napraviti. Najvažnije je da bude što više aktivnosti, napravili smo kartu svih sportova u Rijeci, Turistička zajednica će nas promovirati na sajmovima, želimo privući što je moguće više ljudi, naglašava Pešić Bukovac.

RSS još nije odredio središnju manifestaciju:

- Razmišljamo središnju proslavu organizirati na Bazenima Kantrida, uključili bi se svi klubovi koji djeluju na Bazenima Kantrida, kaže Pešić Bukovac.

Titula Europskog grada sporta ne bi trebala opterećivati gradski proračun:

- Ne postoji stavka u proračunu za ovu namjenu, zaključuje Pešić Bukovac.