SVJETSKA PRVAKINJA

Ines Maričić srušila dva svjetska rekorda!

Subota, 28. svibnja 2016. 14:03 Napisao/la  SC

Ines Maričić u  finalu protiv Njemice Sine Beisser pobijedila  3:1 u setovima. Hrvatska osvojila 2 zlata i 3 bronce


Ines Maričić postala je prvo ime Svjetskog prvenstva u kuglanju. Kuglačica Mlake u velikom finalu protiv Njemice Sine Beisser pobijedila je 3:1 u setovima, te je srušila je novi svjetski rekord 675 čunjeva (dosadašnji rekord bio je 672 od Slovenke Barbare Fiedel).

Uz pojedinačni svjetski rekord Maričićka je srušila i svjetski rekord u kombinaciji s ukupno 877 čunjeva (dosadašnji rekord bio je 868 također od Slovenke Barbare Fiedel) čime je osvojila zlato pojedinačno i u kombinaciji.

U polufinalu Ines Maričić  pobijedila je Čehinju Anetu Cvejnovu 4:0 u setovima i 649:593 u čunjevima.

Nataša Ravnić Gašparini u polufinalu je izgubila od Njemice Sine Beisser 3:1 u setovima i 631:567 u čunjevima, čime je Nataša osvojila brončanu medalju.

Hrvoje Marinović unatoč odličnoj igri tokom cijelog prvenstva nažalost nije uspio pobijediti najboljeg kuglača današnjice Vilmoša Zavarka, koje je bio bolji s 683:658 čunjeva i 2:2 u setovima.

Marinović je uz brončanu medalju pojedinačno osvojio je  3. mjesto u kombinaciji

Danas završava VI. Pojedinačno svjetsko prvenstvo u kuglanju koje se održava u Novigradz. Hrvatska je ostvarila najveći uspjeh u povijesti pojedinačnih prvenstava, osvojivši ukupno 5 medalja od čega su 2 zlatne i 3 brončane.