Svjetski kup: Kuglačice Mlake ušle u finale, u subotu protiv češkog Slovana za titulu

Petak, 08. listopada 2021. 15:10 Napisao/la  KS

Moja prognoza je naša pobjeda, po to smo došli. Objektivno gledano, mi smo najjača ekipa, ali to treba dokazati na terenu, kaže trener Tonči Mikac

Kuglačice Mlake
Kuglačice Mlake

Kuglačice Mlake izborile su plasman u finale Svjetskog kupa, domaćin kojega je Otočac.

Riječanke su u polufinalu uvjerljivo nadigrale djevojke iz novosadske Alimente rezultatom 8:0.  

Vanesa Bogdanović (608), Mirna Bosak (581), Valentina Gal (608), Milana Pavlić (627), Anita Mehesz (603) i Tamara Sinković (598) nisu u polufinalu imale pravu konkurenciju.

- Zadovoljan sam jer su se cure prebacile u reprezentativni mod, došle su pod adrenalinski pritisak i daju najbolje od sebe. Bile su cure već u toj situaciji, znaju kako to izgleda, ali jasno je da to ne možeš čitavu godinu držati. Sada to liči na nešto, to nam je vrlo slično kao onda kada smo osvojili Svjetski kup u Ludwigshafenu. Ništa još nije gotovo, treba još u subotu odraditi i finale, kaže Tonči Mikac, trener kuglačica Mlake.

Mlaka će u finalu u subotu igrati protiv kuglačica češkog Slovana iz  Rosica, koje su u drugom polufinalu pobijedile Ferencvarosi Torna iz Budimpešte 6:2.

- Moja prognoza je naša pobjeda, po to smo došli. Objektivno gledano, mi smo najjača ekipa, ali to treba dokazati na terenu. Rijeka – Hrvatski dragovoljac, mislim da to sve govori, treba biti pažljiv, u sportu treba biti ponizan. Naravno, ne smijemo zanemariti niti činjenicu da u Slovanu igraju četiri češke reprezentativke, to je ozbiljna ekipa. No, ja znam da smo mi bolji, samo moramo ostati u ovom modu, zaključit će Tonči Mikac.