Kuglačice Mlake poražene u finalu Lige prvaka, titula izmaknula za 29 čunjeva

Ponedjeljak, 28. lipnja 2021. 15:51 Napisao/la  KS

Korona je ostavila traga i psihološkog i na spremu, predstava je bila skromnija, ali je bilo zanimljivo do kraja. Neizvjesno, napeto i sve se rasplelo u zadnjih trideset hitaca, kaže Tonči Mikac

Kuglačice Mlake
Kuglačice Mlake

Kuglačice Mlake osvojile su titulu viceprvakinja Europe.

Riječanke su u finalu odigranom u Bambergu poražene od domaće Victorie 13:11 (3560:3531).

Final Four se prvotno trebao igrati na nautralnom terenu u Apatinu, ali je zbog koronavirusa to otpalo, pa je predsjedništvo međunarodne federacije organizaciju završnice odlučilo povjeriti Bambergu.

Jasno je da je u takvim okolnostima domaća Victoria 1947 bila u određenoj prednosti, na završnicu nisu morale putovati i igrale su na svojoj kuglani, koju itekako dobro poznaju.

- Moram reći da niti domaće kuglačice, niti mi, nismo bili u pravom svjetlu, a to je posljedica koronavirusa. Sigurno je da smo i jedni i drugi sposobni za bolje. No, korona je ostavila traga i psihološkog i na spremu, dugi je period bio bez natjecateljskog podražaja. Predstava je bila skromnija, ali je zato bila zanimljiva do samog kraja. Bilo je neizvjesno, napeto i sve se rasplelo u zadnjih trideset hitaca, kaže Tonči Mikac, trener kuglačica Mlake.

Riječankama je na koncu titula pobjednica Lige prvakinja izmakla za samo 29 drva, što dovoljno govori o neizvjesnosti finalnog dvoboja.

- Imali smo jednu igračicu koja je bila za nijansu indisponirana, neki puta se to u ovakvim utakmicama i na ovoj vrhunskoj razini jednostavno ne može nadoknaditi. Taj zaostatak od 29 čunjeva se ponekad nadoknadi u četiri dobra hica. Ovoga puta je pobijedila sretnija ekipa, nisu previše slavile, znale su da ta pobjeda baš i nije bila toliko uvjerljiva. Siguran sam da ćemo idući put kada se sastanemo mi slaviti, naravno ako korona prestane i uđemo u normalnije uvjete, nastavit će Tonči Mikac.

A prvu šansu za uzvrat Mlakarice će imati na Svjetskom kupu u listopadu u Otočcu.

- Možda ćemo tada mi biti u maloj prednosti. Oni će putovati, mi smo tu blizu, igrali smo na toj kuglani, osjetili smo je, ali siguran sam da ćemo ih dobiti. Jedina prava želja mi je da osvojimo Ligu prvaka, da zaokružimo nisku svih mogućih trofeja koji se u ovom sportu mogu osvojiti, nadam se da ne zvučimo neskromno, nastavit će Mikac.

Djevojke Mlake nakon Lige prvaka nisu otišle na zasluženi odmor, ljeto će za njih biti radno budući da se jedan dio priprema za juniorsko svjetsko prvenstvo, drugi za seniorsko ekipno svjetsko prvenstvo, a sve zajedno se pripremaju za Svjetski kup u Otočcu i početak nove sezone.

Sezona se čudno odužila, ovo finale Lige prvaka igrali smo s mjesec dana zakašnjenja, neće biti odmora, a cure se ipak moraju malo osvježiti, zaključit će Mikac.

 VICTORIA 1947 BAMBERG - MLAKA 6:2 (13:11, 3560:3531)

Beiser - Bosak 625:586, Sedlar - Jambrović 563:611, Maričić - Gal 613:592, Dollheimer - Pavlić 592:590, Stark Grubišić 585:537, Kastner - Mehesz  582:615.