SVJETSKA PRVAKINJA Ines Maričić: Svjesna sam da sam napravila velike rezultate, ali nije mi još sve leglo

Subota, 28. svibnja 2016. 19:12 Napisao/la  V. P.

Bila sam blizu rekorda drugi i treći dan, ali nisam ga srušila jer sam razmišljala o tome. U finalu sam  sebi rekla da neću razmišljati o brojkama i rekord je došao, kaže Maričićka

O Ines Maričić, kuglačici Mlake, još će se dugo pričati, a njeno će ime ostati zapisano u analima kuglanja. Maričićka je na netom završenom Svjetskom prvenstvu osvojila dva naslova svjetske prvakinje, u pojedinačnoj konkurenciji i kombinaciji. Uz naslove u oba je dvoboja Maričićka srušila svjetske rekorde. Kako je biti dvostruka svjetska prvakinja i rekorderka:

- Ne mogu reći, jer još uvijek to ne doživljavam. Za par dana, kada se emocije slegnu, bit će drugačije. Svjesna sam da sam napravila velike rezultate, ali nije mi to još sve leglo, počela je priču 28-godišnja Ines Maričić.

Jeste očekivali tako dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu?

- Zapravo nadala sam se tome, jer mi je cijela sezona bila dobra. Znala sam da mogu nešto napraviti na Svjetskom prvenstvu, ali nisam htjela ništa unaprijed najavljivati. Bila sam blizu rekorda drugi i treći dan, ali nisam ga srušila, jer sam razmišljala o tome. U finalu sam  sebi rekla da ću samo igrati svoje, bez unaprijed zacrtanog rezultata, da neću razmišljati o brojkama i rekord je došao.

Kakva je bila sezona u Mlaki?

- Obranile smo naslov prvakinja Hrvatske i završile smo treće u Europi, što su dobri rezultati. Sve zajedno je bilo naporno, igrale smo Svjetski kup, Ligu prvaka, domaće prvenstvo te uz to još neka natjecanja. Nakon toga došle su pripreme za svjetsku smotru i sada je to napokon završilo. No, sezona još nije gotova. Sljedeći vikend igramo Kup Hrvatske u Ozlju protiv Siska te ako prođemo, a vjerujem da hoćemo, onda nas očekuje polufinale Kupa i finale ako sve bude kako treba. Do kraja lipnja ćemo završiti, pa ću odmarati 15-tak dana. Nije neki veliki odmor, ali takav je naš ritam i ako nešto želiš, nije teško.

Postigli ste rezultate kakve većina sportaša ne uspije u cijelom svom sportskom životu. Kakve su želje nakon dva svjetska naslova i dva rekorda?

- Želim da obranimo naslov ekipnih svjetskih prvakinja iduće godine. To je moja želja što se tiče reprezentacije. Znam da to možemo, kolegice su pokazale da dobro igraju. Znam da je teže obraniti naslov nego osvojiti, ali mislim da to možemo ostvariti.

Dvije sezone ste proveli u Mlaki, kakvi su daljnji planovi?

- Krajem lipnja je prijelazni rok i tek tada ću moći o tome govoriti. Sada sam još uvijek u Mlaki, tu mi je stvarno super, ali ne znam što će biti. Čekamo kraj lipnja, jer stvarno sada ne znam reći što će biti.

Na kraju je Ines Maričić otkrila da se već 20 godina bavi kuglanjem koje je vrlo zahtjevan sport. Trenira se tri puta tjedno u kuglani uz sve one fizičke pripreme, a subotom i nedjeljom se igraju utakmice.

Znalci kažu kako se vrhunski kuglanjem može baviti do tridesete godine, ali to sve ovisi o pojedincu jer ima onih koji haraju kuglanama i u četrdesetim.

Maričićka je u vrhunskoj formi, još uvijek ne razmišlja o onome što će doći nakon kuglanja, jer još uvijek ima čunjeva koje treba srušiti i rezultata koje treba ostvariti.