U-23 SP Hrvatski kuglači briljiraju, Mirna Bosak osvojila broncu

Ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. 21:48 Napisao/la  SC
Mirna Bosak treća na svijetu
Mirna Bosak treća na svijetu

Kuglači i kuglačice Hrvatske briljirali u ponedjeljak na svjetskom prvenstvu.

Mihael Grivičić osvojio je zlato u sprintu i kasnije srebro u tandemu mix s Amelom Nicol Imširović, a Borna Bakran broncu u sprintu, a sa Ivom Cindrić i broncu u tandemu mix.

Mirna Bosak u ženskoj konkurenciji u sprintu osvojila broncu!

Na Svjetskom prvenstvu U23 danas su se igrala discipline sprint, a kasnije tandem mix. Sprint je počeo odlično za naše kuglače. Borna Bakran prvo je pobijedio Barth Daniela iz Njemačke SV 18:15, pa Gozdzik Mateusza iz Poljske SV 25:18 u četvrtfinalu Temistokle Lukasa iz Austrije, ali u polufinalu je Zatschkowitsch Matthias iz Austrije ipak bio bolji i sa 2:0 u setovima izborio finale protiv Mihaela Grivičića. Mihael je do finala došao pobjedama nad Kragelj Gasperom iz Slovenije s 2:0, zatim Libe Roometa iz Estonije 2:0, Oswald Danielom iz Mađarske isto 2:0 kao i u polufinalu protiv Magala Simona iz Slovačke.

Finale je bilo napeto do zadnje kugle, jer nakon 1:1 u setovima sudden victory je završio rezultatom 20:19 za Mihala koji je postao Svjetski prvak u sprintu. Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Zatschkowitsch Matthiasu, dok su broncu podijeli Borna Bakran i Magala Simon iz Slovačke.

Kod kuglačica Mirna Bosak je osvojila broncu, iako je krenula odlično i nizala pobjede, u samom polufinalu Njemica Zenker Celine je bila bolja i u sudden victory dobila Mirnu 21:18. Zlato u sprintu pripalo je Poliakovoj Jani iz Slovačke, srebro Njemici Zenker Celine, a broncu su podijele naša Mirna Bosak i Seres Bernadett iz Rumunjske.

U sprintu su još nastupili Klara Sedlar, Valentina Smuđ i Luka Požega.

U tandemu mix, gdje u 30 kugli na dvije dobivene je cilj pobijediti protivnika, naši predstavnici u tandem mixu Grivičić/Imširović i Bakran/Cindrić odradili su dobar posao.

Od prve runde Grivičić/Imširović su krenuli oštro i sa odličnim rezultatom 2:0 sredili Njemački tandem, a Bakran /Cindrić Srpski tandem. U četvrtfinalu Grivičić/imširović bili su bolji od Mađara, a Bakran /Cindrić od Poljaka. U polufinalu su se našla naša dva tandema, a Grivičić /Imširović su bili bolji sa 2:0 i prošli u finale, gdje nažalost na sudden victory Slovenski tandem Požar/Zoran je bio bolji i sa 30:23 osvojio zlato.

Još je ostalo pojedinačno natjecanje i zbrajanje rezultata za kombinaciju, a Amela Nicol Imširovioć za 640 srušena čunja i Mihael Grivičić sa 656 srušena čunja trenutno su na samom vrhu u kombinaciji. U pojedinačnom natjecanju kod cura uz Amelu nastupiti će Sedlar Klara, Smuđ Valentina, Bogdanović Venesa i Bosak Mirna, a uz Mihaela biti će tu Bakran Borna, Požega Luka i Kovačević Ivan.