1. liga kuglačica: Mlaka osvojila titulu jesenskog prvaka nakon pobjede protiv Admirala

Nedjelja, 19. studenog 2017. 11:46 Napisao  I. V.

Zadovoljan sam ako se uvaži da osciliramo zbog mladosti. Protiv Admirala smo igrali s jednom seniorkom, prvi smo s juniorkama i tu je kraj priče, kaže Tonči Mikac

KK Mlaka, najbolja ekipa u državi
KK Mlaka, najbolja ekipa u državi

Kuglačice Mlake osvojile su titulu jesenskog prvaka nakon derbija zadnjeg kola odigranog u Rijeci, Mlakarice su u 9. kolu pobijedile Admiral s čak 7:1.

Prema rezultatu izgleda kao da nije igrao derbi koji je odlučivao o jesenskom prvaku:

- Igračice Admirala su psihološki pukle, dosta smo dobro taktički odradili utakmicu. Admiral je imao veći broj domaćih utakmica u prvom dijelu, a njihova je kuglana takva da redovito osvajaju bodove. Mi smo doživjeli jedan poraz, poskliznuli smo se u Koprivnici bez razloga. Na kraju ispada da je bilo neizvjesno! Moram reći da smo dosta pomlađeni ove sezone, postali smo dječji vrtić u odnosu na većinu ostalih ekipa. Nedostaje nam iskustva da bismo osvajali još više poena. Ako usporedim s nogometom, pobjeđivali smo 1:0 tamo gdje smo vrlo lako mogli pobijediti 3:0, kaže Tonči Mikac, trener i čelnik riječkog kluba.

   Slijedi zimska stanka tijekom kojih Mlaka odrađuje međunarodne obveze:

- Idući tjedan u Ligi prvaka igramo protiv Slovenki iz Kranja, ali nismo imali sreće u ždrijebu ove sezone. Ako pobjedimo Slovenke, idemo na Bamberg, aktualnog europskog prvaka. Nije realno očekivati da ćemo proći najbolju europsku ekipu i igrati Final Four. Iduće godine je Svjetski kup i život ide dalje, govori Mikac.

Riječko kuglanje u prvoj ligi zastupa i ekipa Rijeke:

- Rijeka je igrala na kuglani koja je dosta zahtjevna, rezultati možda nisu bili najbolji, ali solidno guraju u prvenstvu. Imaju mladu i perspektivnu ekipu, prema mojem mišljenju igraju sasvim korektno, nemaju problema oko ispadanja. Mislim da bi trebali biti zadovoljni.

A jeste li vi zadovoljni ovom sezonom?

- Jesam, zadovoljan sam ako se uvaži da osciliramo zbog mladosti. Protiv Admirala smo igrali s jednom seniorkom. Dakle, prvi smo s juniorkama i tu je kraj priče.

Ostali rezultati 9. kola: Mlaka - Admiral 7:1, Zagreb - Rijeka 6:2, Istra - Podravka 7:1, Osijek 97 - Split 3:5, Vrbovsko - ENDI Tekstilac 6:2