SP: Riječanka Lea Vukoja osvojila ekipnu broncu u karateu u Budimpešti

Nedjelja, 29. listopada 2023. 12:15 Napisao/la  Boris Kirinčić

Lea Vukoja, članica Karate kluba Champion, na SP-u je uvelike pridonijela velikom uspjehu, ostvarila je tri pobjede i jedan neriješen rezultat

Lea Vukoja
Lea Vukoja
Hrvatska ženska karate reprezentacija osvojila je ekipnu broncu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, u odlučujućem dvoboju za medalju hrvatske karatistice pobijedile su Mađarsku 2:0.
Hrvatska je do pobjede došla bez izgubljenog poena i to zahvaljujući uvjerljivim pobjedama Riječanke Lee Vukoje (8:0) i Sadee Bećirović (7:0).
Lea Vukoja, članica Karate kluba Champion iz Rijeke, na ovom je prvenstvu svojim nastupima uvelike pridonijela velikom uspjehu, ostvarila je tri pobjede i jedan neriješen rezultat.
Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak i Nikolina Golomboš nastavile su niz uspjeha hrvatske reprezentacije, koja je u ekipnom dijelu nakon zlata i srebra na europskom prvenstvu, sada osvojila i svjetsku broncu.
Anđelo Kvesić (+84kg) osvojio je peto mjesto. U borbi za broncu bolji je bio bivši svjetski prvak Iranac Sajad Ganjzadeh (1:0).
Uz ekipnu, Hrvatska ima još jednu broncu na ovom prvenstvu, osvojila ju je Daniela Topić u para-karateu (K22).
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.