Opatija Fight Night 7: Borilački spektakl opravdao očekivanja oko tisuću gledatelja

Nedjelja, 31. srpnja 2016. 17:23 Napisao/la  SC

Zoran Majkić nakon gotovo dvogodišnje stanke uspješno se vratio borbama u ringu


Devet odličnih borbi pod otvorenim nebom u Opatiji Trg sportske dvorane “Marino Cvetković” u Opatiji ove se subote prvi puta iskoristio za jedan ozbiljniji event zahvaljujući Opatija Fight Clubu, koji je upravo na tom prostoru odlučio održati svoj međunarodni borilački spektakla Opatija Fight Night 7.

Ta odluka pokazala se punim pogotkom, jer gotovo tisuću gledatelja uživalo je u odličnim borbama i još boljoj produkciji i scenografiji.

Održalo se ukupno devet mečeva, a koliko su ujednačeni bili parovi potvrđuje podatak da je njih čak sedam otišlo sve do sudačke odluke, odnosno samo dvije borbe završile su nokautom.

Uvodnu borbu odradio ja talentirani 16-godišnji OFC-ov borac Kristian Kolaj, koji je sudačkom odlukom uspio pobijediti protivnika iz Slovenije te je time potvrdio dobru formu za nastup na skorašnjem Svjetskom prvenstvu koje se održava u Irskoj.

Amer Smailbegović stigao je do svoje prve pobjede nokautom u karijeri nakon svega minutu i 19 sekundi prve runde zahvaljujući sjajnom krošeu koji je na pod poslao njegovog protivnika, inače prilično iskusnijeg Ninu Tolića iz Zagreba.

Borba Marina Slavića i Gregora Keka bila je relativno izjednačena, ali presudila je druga runda u kojoj je znatno aktivniji bio slovenski borac te je zahvaljujući tome i odnio pobjedu sudačkom odlukom.

Ivan Bilić i Nikola Todorović očekivano su odradili vrlo atraktivnu borbu u kojoj je u konačnici slavio Bilić, a Zoran Majkić nakon gotovo dvogodišnje stanke uspješno se vratio borbama u ringu te je slavio u svom povratnikom meču nakon odrađene sve tri runde protiv Danila Tošića.

Bilićev klupski kolega iz Pule, Toni Mikelić, nije uspio stići do pobjede u vrlo izjednačenoj i atraktivnoj borbi protiv čvrstog Luke Petrovića iz Novog Sada.

U posljednje dvije borbe nastupili su poznati OFC-ovi borci Nikola Božić i Ivan Stanić. Božić je krenuo izuzetno agresivno od prve sekunde i taj tempo držao je cijelo vrijeme, protivnika je silinom udaraca više puta slao na pod, da bi se iz kuta talijansko borca Domenica Fontanelle 15-ak sekundi prije kraja prve runde odlučili na predaju borbe.

Ivan Stanić imao je možda i najteži zadatak večeri s obzirom na to da je na drugoj strani ringa imao Samuelea Canonica, borca kojem je to bio 40. ulazak u ring kad su u pitanju samo profesionalni mečevi.

U prvoj rundi Talijan se pokazao nešto malo boljim, većim dijelom je kontrolirao situaciju, ali u drugoj i trećoj rundi opatijski borac preokreće situaciju podizanjem tempa borbe što Canonico ipak nije uspijevao pratiti te Stanić zasluženo odnosi pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Opatija Fight Night 7, rezultati:
Kristian Kolaj VS Leon Habot - pobjednik Kolaj sudačkom odlukom
Marko Dorić VS Klemen Pekolj - pobjednik Dorić sudačkom odlukom
Amer Smailbegović VS Nino Tolić - pobjednik Smailbegović nokautom
Marin Slavić VS Gregor Kek - pobjednik Kek sudačkom odlukom
Ivan Bilić VS Nikola Todorović - pobjednik Bilić sudačkom odlukom
Zoran Majkić VS Danilo Tošić - pobjednik Majkić sudačkom odlukom
Toni Mikelić VS Luka Petrović - pobjednik Petrović sudačkom odlukom
Nikola Božić VS Domenico Fontanella - pobjednik Božić nokautom
Ivan Stanić VS Samuele Canonico - pobjednik Stanić sudačkom odlukom

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.