Jelena Kovačević uoči SP-a u Bremenu: Nećemo se razbacivati brojkama i najavama

Nedjelja, 02. studenog 2014. 13:21 Napisao  Marko Babić

- Baš sam na pripremama izvukla jednu bijelu majicu koju sam kupila 2003. godine na EP-u u Bremenu. Prošlo je od tada 11 godina. Tamo sam osvojila prvo seniorsko odličje na velikim natjecanjima, rekla je Jelena

Hrvatska karate reprezentacija u nedjelju navečer krenut će put Njemačke gdje u srijedu počinje Svjetsko prvenstvo u karateu. Nastup na svjetskoj smotri izborili su Boran Berak, Marijan Logarušić, Ante Mrvičić, Vinko Ursić-Glavanović, Ljiljana Pendić, Ana Marija Bujas-Čelan, Jelena Kovačević, Ana Lenard i Ivona Tubić. Jedna od glavnih uzdanica i ovoga puta bit će Jelena Kovačević koja je prvi nastup na svjetskoj smotri imala prije 12 godina.

- Teško je pričati o očekivanjima, osvojila sam zlato, srebro i broncu na Svjetskim  prvenstvima, ali 2008. sam ispala u prvom kolu. Može se svašta dogoditi, znam da mogu pobijediti glavne konkurentice. Konkurencija je velika, postoje mnoge zemlje koje možda nisu velesila, ali imaju kvalitetne predstavnike u nekoj kategoriji. Recimo u mojoj kategoriji do 55 kilograma nastupa predstavnica Zelenortskih otoka, kaže Jelena Kovačević koja u svojoj kolekciji ima pregršt medalja.

- Budući da nisam provela puno vremena s reprezentacijom ove godine ne mogu reći do koga se može nešto očekivati. Što se mene tiče voljela bi maksimalno spremna dočekati EP u ožujku iduće godine jer će to ujedno biti kvalifikacije za prve Europske igre u Bakuu gdje će karate biti jedini sport koji nije olimpijski.

Jelena je ove godine proputovala svijetu nastupajući u Zlatnoj ligi, odradila je pripreme na španjolskim Gran Canarima. Uz sve to uskladila je postdiplomski studij u Moskvi. Inače, posljednje pripreme odradila je na Gran Canarima.

- Baš sam na tim pripremama izvukla jednu bijelu majicu koju sam kupila 2003. godine na Europskom prvenstvu u Bremenu. Prošlo je od tada 11 godina. Tamo sam osvojila prvo seniorsko odličje na velikim natjecanjima, ustvrdila je hrvatska karatistica koja je proteklih dana radila na održavanju težine.

- Više, manje uvijek je slična situacija. Ne želim se posljednji tjedan prije natjecanja ubijati treningom da bi izgubila kilograme jer se samo iscrpim, a na kraju se mogu i ozljediti. Ovoga puta je cijeli proces bio nešto lakši jer sam na potrebnoj kilaži odradila Zlatnu ligu.  Zadnji tjedan želim uhvatiti malo svježine, kaže Jelena.

Od nastupa u Zlatnoj ligi u sklopu koje je posjetila i Japan gdje je boravila u trening kampu, preko Azerbejdžana do završnih priprema na Gran Canarima.

- Uz sve vodim i klub No Kachi, tu je i postdiplomski studij u Rusiji. Sve traži svoje. Zato se i veselim SP-u, jedva čekam… Sada sam u fazi da uživam u karateu i svakom nastupu. Drago mi je da je Neven Martić, kolega koji sa mnom radi u klubu, izborio nastup i bit će dio muške ekipe.  Svi želimo dobar nastup, s prošlog Svjetskog prvenstva vratili smo se s mojom srebrnom medljaom i cure su osvojile ekipno srebro. Iako je bio veliki broj zemalja, mislim da je oko 10, 11 samo osvojilo odličja. Vjerujem da će se Hrvatska i ovoga puta naći u tom uskom krugu. Nećemo se razbacivati  brojkama i najavama, zaključila je Jelena Kovačević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.