Izborni turnir u karateu: Boran Berak i Ljiljana Pendić izborili plasman na SP

Četvrtak, 02. listopada 2014. 15:04 Napisao/la  SC

Potrebno je spomenuti da su plasman u Bremen na temelju prijašnjih rezultata već osigurale Jelena  Kovačević (NoKachi, Rijeka) u kategoriji do 55 kg, Ana Lenard (Samobor) u kategoriji do 61 kg  i Ivona Tubić (Opatija) u kategoriji do 68 kg

Boran Berak (TAD), Ljiljana Pendić (Viktorija) osvojili su prvo mjesto na izbornom turniru u Zagrebu i tako stekli pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu u karateu.

U kategoriji seniora do 60 kilograma slavio je Boran Berak koji je u finalu pobijedio Domagoja Boršića iz osječkog Essekera, dok je Ljiljana Pendić bila najbolja u kategoriji do 50 kilograma osiguravši svjetsku smotru pobjedom protiv Samoborke Zrinke Pezer. Na turniru su pravo nastupa na SP-u stekli i Danil Domdjoni (Ippon Zagreb, do 67 kg), Marijan Logarušić (Hercegovina Zagreb, do 75 kg), Ante Mrvičić (Hrvatski dragovoljac, do 84 kg), Vinko Ursić-Glavanović (Sokol, preko 84 kg), te Ana Marija Bujas-Čelan (Samobor, preko 68),

Potrebno je spomenuti da su plasman u Bremen već prije osigurale Jelena  Kovačević (NoKachi, Rijeka) u kategoriji do 55 kg (viceprvakinja svijeta s  prethodnog SP), Ana Lenard (Samobor) u kategoriji do 61 kg (aktualna prvakinja Europe) i Ivona Tubić (Opatija) u kategoriji do 68 kg (brončana s prethodnog  prvenstva Europe).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.