Ema Sgardelli osvojila srebro na prestižnom turniru Svjetske lige K1 Serie A

Nedjelja, 25. rujna 2022. 20:59 Napisao/la  Boris Kirinčić
Lea Vukoja i Ema Sgardelli
Lea Vukoja i Ema Sgardelli

Mlada karatašica Ema Sgardelli, članica Karate kluba Champion iz Rijeke, nastavlja nizati sjajne rezultate.

Nakon što je ovo ljeto postala viceprvakinja Europe u kategoriji mlađih seniorki, a prije toga bila je sedma na europskom seniorskom prvenstvu, ovog vikenda je nastupila na prestižnom turniru Svjetske lige K1 Serie A u turskom gradu Kocaelli u kategoriji do 50kg i osvojila srebrnu medalju!

Na putu do finala redom je pobijedila Egipćanku Shade Hamzu 9:1, Talijanku Aside Agus 2:0, Ukrajinke Solomiju Knit 2:1 i Juliju Palaševsku nakon 1:1, na prvi osvojeni bod.

U polufinalu je glatko pobijedila Turkinju Nur Selvu Akkurt 7:2, da bi u finalu izgubila od predstavnice Azerbajdžana Fidan Teymurove 1:4.

Na turniru je nastupila još jedna članica Karate kluba Champion iz Rijeke, Lea Vukoja ispala je u drugom kolu.

Osim Eme na turniru su u kategoriji do 68kg broncu osvojile Mia Greta Zorko (KK Stijena Zagreb) i srebro Sadea Bećirović (KK Samobor).

Potvrda dobrog rada u KK Champion stiže skorašnjim nastupima troje predstavnika na Svjetskom prvenstvu u Turskoj za kadete, juniore i mlađe seniore (26. - 30. listopada 2022. godine).

Nastup su ostvarili Tea Sgardelli Ljatifi (juniorke -48kg), Mario Vranković (kadeti+70kg) i Ema Sgardelli (mlađe seniorke -50kg).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.