HAOK RIJEKA

Sanja Popović Gamma i Ivana Miloš Prokopić predstavljene

Subota, 11. svibnja 2024. 16:45 Napisao/la  KS

Sigurna sam da će svi prepoznati našu inicijativu, naš ulazak u klub, i da ćemo zajedničkim snagama vratiti ovaj klub na mjesto na kojem zaslužuje biti, rekla je Ivana Miloš Prokopić

Ivana Miloš Prokopić i Sanja Popović Gamma
Ivana Miloš Prokopić i Sanja Popović Gamma Foto: Kristian Sirotich

Sanja Popović Gamma i Ivana Miloš Prokopić nove su kadrovske akvizicije u HAOK Rijeka, u prostorijama najtrofejnijeg riječkog loptačkog kluba predstavljena su prva dva i iznimno značajna pojačanja za iduću sezonu, uvjereni su u riječkom klubu i za mnoge naredne sezone koje tek imaju doći.

Sanja Popović Gamma nova je trenerica riječkog kluba, Ivana Miloš Prokopić nova je sportska direktorica i marketing menadžerica kluba, koji je odmah nakon ispadanja iz elitnog razreda počeo sagledavati na koji način i koje uopće korake povući da bi se, kako je to naglasila Iva Lovrinov, članica Upravnog odbora kluba, trajno vratili na stare staze slave.

- Protiekla sezona nije okončala prema našim očekivanjima, nismo uspjeli ostati u Superligi, ispali smo u niži rang natjecanja, ali to ne treba shvatiti kao katastrofu, tu situaciju smo shvatili kao prigodu za remont i retrospektivu toga gdje se nalazimo i što radimo krivo. Već neko vrijeme razmišljamo o budućoj strategiji kluba i o tome kako ga podignuti na višu razinu, raditi na tome da se klubu vrati nekadašnja stara slava, Sanja i Ivana idealne su osobe za početak jednog takvog procesa. Pregovaramo s puno renomiranih riječkih odbojkašica, namjera nam je vratiti ih u klub, u narednom periodu o tome ćemo moći sigurno puno toga reći, naglasila je Iva Lovrinov.

Sanju Popović Gamma ne treba posebno predstavljati, riječ je o jednoj od najistaknutijih riječkih i hrvatskih odbojkašica novije generacije.

- Emocije su me obuzele čim sam ušla u ove klupske prostorije, davno sam otišla iz Rijeke, ali kada se nađeš u jednom takvom klubu za kojega se u mladim godinama jako emotivno vežeš, kao uostalom i za sport, onda su i emocije zaista velike. Nisam tako davno prestala igrati, ali ljudi me pitaju zar već si se vratila odbojci. Zaista sam se zaželjela  odbojke i jako mi je drago da mogu pomoći i klubu i ekipi. Uz nas će kao mentor biti Igor Lovrinov, dugo sam igrala, nisam karijeru željela opterećivati razmišljanjima o trenerskom poslu, ali svoje iskustvo bih rado prenijela na mlađe djevojke. Cilj je vratiti klub u Superligu, krenuli smo s formiranjem ekipe za iduću sezonu, nadam se da ćemo u rujnu moći sazvati presicu i predstaviti sva imena o kojima će biti riječ. Ovo nije instant priča od godinu dana, mi ne želimo klub samo vratiti u Superligu, odvijek smo imale želju jednom se vratiti u naš matični klub, a sada je to taj trenutak. Voljeli bismo podići klub da budemo isti kao prije, ako ne i bolji, rekla je Sanja Popović.

Za Ivanu Miloš Prokopić vrijedi sve isto kao i za Sanju Popović Gammu, osim što je Ivana nešto bila nositelj igre u riječkoj ekipi s kojom je harala hrvatskom, ali i međunarodnom scenom, Ivana je bila dio one generacije koja je nacionalne trofeje osvajala kao na traci, osvojila je pritom i Interligu, igrala osminu finala Lige prvaka.

Po okončanju impresivne karijere odlučila je na jedan drugačiji način posvetiti se sportu, pa je završila sportski menadžmen na Veleučilištu PAR, ta stečena znanja u kombinaciji s nevjerojatnim iskustvom bit će od presudnog značaja na poziciji sportske direktorice kluba.

- Moram se zahvaliti klubu koji mi je pružio priliku da svoj obrazovni put zaokružim i na ovaj način. Sanja i Iva su rekle strateške ciljeve, glavni i osnovni je povratak seniorske ekipe u Superligu. Imamo puno ideja i planova, između ostaloga želimo omasoviti broj djeca u našim školama, ali i poboljšati suradnju s klubovima koji djeluju na području Grada i PGŽ-e. Vjerujemo da ćemo imati bolju suradnju s Hrvatskim odbojkaškim savezom, Odbojkaškim savezom PGŽ-e, Gradom Rijeka, Riječkim sportskim savezom i Zajednicom sportova PGŽ-e, sigurna sam da će oni prepoznati našu inicijativu, naš ulazak u klub i da ćemo zajedničkim snagama vratiti ovaj klub na mjesto na kojem zaslužuje biti, klub s ovakvom poviješću i ovakvim rezultatima to i zaslužuje, rekla je Ivana Miloš Prokopić.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.