Superliga: Riječanke najboljom utakmicom ove sezone ostvarile pobjedu protiv Brda

Srijeda, 16. prosinca 2020. 22:23 Napisao/la  KS

Imali smo problema s prijemom u prvom setu, ali nakon toga se posložilo i cure su odigrale baš jako dobru utakmicu. Zadovoljan sam, ovo nam jako puno znači, rekao je trener Igor Lovrinov

Odbojkašice Rijeke CO
Odbojkašice Rijeke CO

SUPERLIGA ODBOJKAŠICA, 3. KOLO

BRDA – RIJEKA CO 1:3 (25:20, 19:25, 20:25, 22:25)

Dvorana OŠ Ravne njive. Bez gledatelja.

Suci: Pihler i Bingula.

BRDA: Vladušić, Mrduljaš, Šuta, Radić (L), Grozdanić, Katunarić, Jelić, V. Maretić, Klarić (L), Garac, B. Maretić, Delić, Bogdanović, Čagalj.

RIJEKA CO: Sulić, Volarić (L), Štiglić, Žarković, Juričić, Devčić, Popić, Koraca, Fabris, Aničić, Francetić.

Odbojkašice Rijeke CO ostvarile su itekako vrijednu pobjedu u Splitu, u zaostaloj utakmici trećeg kola Riječanke su slavile protiv Brda odigravši možda i najbolju utakmicu ove sezone tijekom koje ih je samo ponešto oscilacija na otvaranju susreta stajalo i uvjerljivije pobjede. 

U prvoj dionici Riječanke su očito samo hvatale „radnu temperaturu“, što i ne čudi budući da nisu igrale više od mjesec dana, pa kada su uvidjele da apsolutno ravnopravno igraju na Ravnim njivama sve je postalo kud i kamo lakše.

Prvi set Splićanke su u svoju korist riješile nakon što su im se gošće primakle na 20:19, u ostatku utakmice Splićanke su bile te koje su lovile zaostatak i nisu uspjevale poremetiti dobar riječki ritam čak niti kada bi ušle u pozitivnu seriju.

Kvalitetne na prijemu većim dijelom utakmice, dobre u polju, solidne na bloku i odlične u napadu Riječanke su jednostavno imale rješenje više u odnosu na domaće djevojke.

Utakmica se u korist gošći okrenula u drugom setu, kojega su na servis Tamare Popić otvorile serijom 6:0, pa 11:5, a kada je na semaforu zasvjetlilo 18:8 u korist riječke ekipe sve je bilo jasno.

Mara Štiglić trima je uzastopnim poenima dionicu privela kraju, a u istom ritmu, uz razigranu Andreu Koracu, nastavila je i u trećem setu, obje su bile neriješiva enigma za splitski blok.

Treći je set  bio ponešto neizvjesniji, Splićanke su uspjele u završnici uhvatiti pet poena zaostatka i povesti (sa 8:13 na 19:18), ali onda je na servis liniju stala Anja Žarković, dvama odličnim servisima prisilila je domaće djevojke na loš napad, nakon toga je jedan blok dodala Nikolina Fabris, pa je uslijedio jedan nesporazum domaćih djevojaka i dvama poenima Andree Korace i treći je set bio riješen.

Ono što su propustile napraviti u prvom setu Riječanke su napravile u četvrtom.

Povele su 13:7, Splićanke su došle na 16:16, povele 19:17 i 22:19, ali nakon drugog time outa Igora Lovrinova na parket kao da se vratila neka druga Rijeka.

Mara Štiglić donijela je prvi poen, Koraca drugi, potom je as-servisom Tamara Popić izjednačila pa su se Splićanke nisu uspjele dogovoriti koja će odigrati loptu, pa je Štiglić donijela dvije meč lopte, a već prvu je iskoristila Žarković.

Za prvi puni plijen ove sezone, prethodne tri pobjede Riječanke su ostvarile u pet setova.

- Ovo nam je jako vrijedna pobjeda. Bila nam je prva utakmica nakon dugo vremena, nismo baš najbolje otvorili, imali smo problema s prijemom u prvom setu, ali nakon toga se posložilo i cure su odigrale baš jako dobru utakmicu. Zadovoljan sam, ovo nam jako puno znači, rekao je trener Igor Lovrinov.

loading...

Liga mladeži NS Rijeka