Igor Lovrinov: Posljednjih godina možda sam bio preoprezan, sada bismo trebali napraviti iskorak

Subota, 02. listopada 2021. 09:27 Napisao/la  KS

Vidjet ćemo što će se događati, računam na mjesto među prvih četiri, ali treba vidjeti kakve su ostale ekipe, kako će se razvijati sezona, kaže trener odbojkašica Rijeke

Igor Lovrinov
Igor Lovrinov

Odbojkašice Rijeke danas protiv Kaštela otvaraju novu sezonu.

Ekipa koja je prošle sezone dogurala do finala kupa svojoj izraženoj mladosti unatoč ove će godine zaigrati još dodatno pojačana budući da se svojim starim suigračicama nakon godine dana izbivanja vratila Ana Mioč, a uz nju u klubu je iznova i Barbara Fabulić

Riječanke će ove sezone biti istinski spoj iskustva i mladosti, u sportu toliko često puta korištena fraza kod riječkih odbojkašica apsolutno pije vodu budući da su s jedne strane Andrea Koraca, Mara Štiglić, Mia Volarić...., a s druge Anja Žarković, Ana Mioč, Barbara Fabulić...

Na što djevojke trenera Igora Lovrinova ove sezone mogu očekivati pomalo će biti vidljivo od 19.30 sati, kada započinje utakmica protiv Kaštela.

- Objektivno gledano možemo očekivati pobjedu, znam da je Kaštela promijenila fizionomiju, znam da su nova ekipa i znam da je ovo otvaranje prvenstva pa je uvijek nezgodno bilo što prognozirati, ali ako budemo igrali kao što možemo mislim da bismo trebali pobijediti. Mi imamo dobru ekipu, doduše ozlijedila nam se Fabris, nadam se da neće dugo izbivati. Nema plakanja, u pristojnoj smo formi, turniri su pokazali gdje smo tanki i na čemu još moramo poraditi, reći će Igor Lovrinov, trener Riječanki.

Prijašnjih nekoliko sezona riječke odbojkašice uvijek su nekako bojažljivo ulazile u sezonu, zbog izražene mladosti u ekipi borba za očuvanje superligaškog statusa nekako je uvijek bila istaknuta kao primarni od svih ciljeva, ove godine bi se to ipak trebalo promijeniti.

I zbog toga što su finalistice kupa u odnosu na prošlu sezone ostale na okupu, ali i zbog toga što su na papiru kud i kamo kvalitetnije nego uoči starta prošlogodišnje sezone.

- Posljednjih godina možda sam uvijek bio preoprezan u najavama. Definitivno je točno da bismo ove godine trebali napraviti iskorak i krenuti u borbu za vrh ljestvice. No, vidjet ćemo što će se događati, računam na mjesto među prvih četiri, ali treba vidjeti kakve su ostale ekipe, kako će se razvijati sezona, a usponi i padovi uvijek su neminovni, zaključit će Igor Lovrinov.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.