Kup: Riječanke ostale bez polufinala, Marina Kaštela opravdala ulogu favorita

Utorak, 14. prosinca 2021. 21:08 Napisao/la  KS

Tek nešto malo više od sat vremena trebalo je djevojkama Marina Kaštele za pobjedu nad domaćim odbojkašicama

Odbojkašice Rijeke
Odbojkašice Rijeke Foto: Kristian Sirotich

Kup Snježane Ušić, četvrtfinale

RIJEKA CO – MARINA KAŠTELA 0:3 (20:25, 8:25, 16:25)

Dvorana mladosti. Bez gledatelja

Suci: Poropat i Brozić.

RIJEKA CO: Fabulić (L), Žarković, Gregorović, Trcol, Brkičić, Pavačić, Aničić, Francetić, Volarić (L),  Koraca, Mioč, Fabris, Popić, Štiglić

MARINA KAŠTELA: Stanović, Ninčević, Prkačin, Šain (L), Kojundžić, Vukić, Botić, Subašić (L), Dežulović, Maretić, Teklić, Zdilar.

Odbojkašice Rijeke CO neće ponoviti prošlosezonski uspjeh iz kupa, Riječanke su na parketu trsatske dvorane zaustavljene u četvrtfinalu.

Ždrijeb je htio da djevojke trenera Igora Lovrinova u ovoj fazi natjecanja igraju protiv Marina Kaštele, a trenutačno možda i najbolja domaća jednostavno je na Trsatu demonstrirala svoju kvalitetu i opravdala ulogu favorita.

U prvom setu Riječanke su koliko-toliko ravnopravno parirale gošćama, sve do same završnice dionice imale su prednost na svojoj strani, a kada su Kaštelanke uspjele zaustaviti udarne domaće napadačke snage odnos snaga na parketu stubokom se promijenio.

Naročito je to bilo izraženo u drugom setu, Riječanke su osvojile poen na idući su čekale sve dok ih gošće nisu nanizale čak 14.

Riječankama ništa nije polazilo za rukom, a kako su poeni odmicali tako je vjerojatno padalo i samopouzdanje pa je u jednom trenutku rezultat bio 19:4 za gošće.

Teško se sjetiti kada su Riječanke u jednom setu na domaćem terenu osvojile samo osam poena.

Niti u posljednjoj dionici domaće djevojke nisu imale previše izgelda, iako su izgledale donekle bolje nego u drugom setu.

U svim elementima igre gošće su bile izrazito dominantne, od Riječanki se možda očekivalo malo više budući da su u nedjelju odigrale odličnu partiju protiv Dinama.