Mara Štiglić s navršenih 15 godina odigrala prvi finale Kupa u karijeri

Četvrtak, 11. ožujka 2021. 01:03 Napisao/la  KS

To što smo ušle u finale za nas je bio velik uspjeh. Mi smo mlada ekipa i baš smo zadovoljne svime što smo napravile ove sezone, kaže Mara Štiglić

Mara Štiglić
Mara Štiglić Foto: Kristian Sirotich

U redovima odbojkašica Rijeke uvijek igra nekoliko djevojaka  o kojima bi se tek moglo ponešto čuti.

Bilo je tako mnogih prijašnjih sezona, nekoliko velikih odbojkaških imena u svijet se otisnulo s Trsata, tako je i ove sezone.

Neke djevojke tek trebaju zakucati na vrata prve ekipe, neke čekaju priliku za mjesto u postavi, a neke već neko vrijeme na sebe skreću pozornost.

Upravo u toj skupini je Mara Štiglić, s nepunih 14 godina je debitirala u gostujućoj pobjedi protiv Osijeka, s navršenih 15 je odigrala svoj prvi finale Kupa.

I to na jako visokoj razini.

- Bila sam dosta uzbuđena uoči utakmice, ipak je to bio moj prvi finale, ali kada se krene igrati onda i ta trema nestane, veselo je nakon utakmice govorila Mara Štiglić.

Poraz nije pokvario raspoloženje, Riječanke su osvojile set protiv Mladosti, pokazale zube favoritu, odigrale dobru utakmicu, igrale u finalu.

Možda zvuči kao floskula, ali za ove djevojke sve to bilo je ravno pobjedi.

- Zadovoljna sam kako smo odigrale, dale smo sve od sebe, baš smo se trudile. Osvojile smo i taj set, ali to nam na žalost nije bilo dovoljno za pobjedu. No, sada ćemo ipak malo proslaviti. To što smo ušle u finale za nas je bio velik uspjeh. Mi smo mlada ekipa i baš smo zadovoljne svime što smo napravile ove sezone, kazat će Mara.

Mara je u srijedu bila među istaknutijim Riječankama.

- Zadovoljna sam svojom igrom, zadovoljna sam i čitavom sezonom. Bilo je uspona i padova, ali sve u svemu nije bilo loše, reći će ova Riječanka za koju bi se tek moglo čuti.

Naravno, nastavi li grabiti naprijed ovako velikim koracima.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.