LOVRINOV vs BARIĆ Odbojkašice Rijeke u subotu na Trsatu igraju protiv zagrebačke Mladosti

Petak, 30. listopada 2020. 16:57 Napisao/la  KS

Rijeka je uvijek dobra, u Rijeci se uvijek dobro radi s djevojkama. To nam je uvijek motiv više da se predstavimo u najboljem svjetlu, reći će Leo Barić

Igor Lovrinov i Leo Barić
Igor Lovrinov i Leo Barić

Odbojkašice Rijeke u subotu (16 sati, Dvorana mladosti) dočekuju Mladost.

Sama činjenica da je riječ o dvoboju dvaju najtrofejnijih hrvatskih odbojkaških klubova bila bi intrigantna, kada ne bi bilo izvjesno da ova utakmica neće imati apsolutno nikakvu natjecateljsku draž.

Toliko je izražena dominacija Mladostašica.

Inače bi možda bilo zanimljivo vidjeti koliko se kvalitetno mlade riječke snage mogu nositi s uglavnom odbojkaški etabliranim gošćama, ali Igor Lovrinov neće moći računati na tri djevojke, koje su trenutačno u samoizolaciji kao kontakti covid pozitivnih osoba, pa mlada i dodatno oslabljena riječka ekipa zaista nema neke prevelike izglede.

Mladostašice u Rijeku dolaze s izrazito riječkim štihom, budući da je za Mladost ove godine potpisala Astrid Popić, na putu oporavka nakon teške ozljede je Natalija Tomić, a na klupi sjedi Leo Barić.

Lovrinov i Barić itekako se dobro poznaju, bili su suigrači u Rijeci, često su i surađivali.

Posljednji put prije dvije godine, kada je Lovrinov u drugom dijelu sezone prepustio Bariću mjesto prvog trenera Riječanki, odnosno kada su nijanse dijelile Riječanke od osvajanja Kupa protiv Mladosti (2:3) u Rovinju.

- Nadam se da će biti brzo i bezbolno, kratko je utakmicu prokomentirao Igor Lovrinov, koji je itekako svjestan  nemogućnosti bilo kakve usporedbe s Mladostašicama.

- Radujemo se tekmi, Rijeka je uvijek dobra, u Rijeci se uvijek dobro radi s djevojkama. To nam je uvijek motiv više da se predstavimo u najboljem svjetlu, reći će Leo Barić.

Barić ima trenerskog staža, ali jedno novo iskustvo imao je prilike naučiti ove godine s koronavirusom.

Taman je pripremio ekipu za novu sezonu i svi su morali u izolaciju.

- Stvarno je to jedno novo veliko iskustvo, moraš ekipu što prije vratiti u formu, a moraš voditi računa da se nitko ne povrijedi.  Sedam dana nakon povratka je bilo dosta teško. Bila je to jedna kombinacija opće nemoći, ali dozirali smo treninge i cure su izdržale. Možda će neka iskustva biti drugačia, ali naša su takva. Svaka čast curama, izdržale su, a i svaka čast svima koji ovo nenormalno vrijeme čine normalnim.