NOVI IZBORNIK ODBOJKAŠICA

Lovrinov: Da je sve idealno na klupi bi sjedio Karpolj

Subota, 07. srpnja 2012. 13:38 Napisao  Marko Babić

Znam u što ulazim, odnosno u što sam se upustio, rekao je Igor Lovrinov

Igor Lovrinov, riječki odbojkaški trener,  vratio se na mjesto izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije četiri godine i 11 mjeseci nakon što je tu istu klupu napustio. Lovrinov je u petak potvrđen za izbornika, a prvi izazovi ga očekuju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

- Ono što znam jest da se moramo kvalificirati na Europsko prvenstvo. Imamo dva turnira pred nama, prvi je u Rumunjskoj, drugi u Hrvatskoj. Prva ekipa ide direktno na Europsko prvenstvo, druga mora u dodatne kvalifikacije. Moramo krenuti pobjednički, rekao je Igor Lovrinov koji je izborničku klupu napustio 6. kolovoza 2007. godine. Nažalost u proteklih pet godina ništa se nije promijenilo. Odnosi su nesređeni, novaca nema, sve se svodi na improvizaciju.

- Znam u što ulazim odnosno u što sam se upustio. Ništa me ne može iznenaditi u ovoj situaciji. Svjestan sam da vlada besparica i nesređeni odnosi u hrvatskoj odbojci. Pokušat ću napraviti ono što mislim da treba, ako na kraju odustanem i kažem da je sve to katastrofa znat ću da nisam uspio ništa napraviti. Kada bi to bili idealni uvjeti na klupi bi vjerojatno sjedio recimo Karpolj, dodao je Lovrinov koji će i dalje ostati trener ŽOK-a Rijeka i izbornički angažman ništa neće promijeniti na tom planu.

- To je na neki način moja misija, vratiti odbojci kult reprezentacije. Ne da igra onaj tko to želi u tom trenutku, već da igraju oni najbolji. Znam da su isto pokušavali i izbornici prije mene, ali vidjet ćemo.  Reprezentacija je jako kvalitetna, ima tu niz iskusnih, ali i mladih igračica koje igraju u inozemstvu tako da je profesionalizam više nego prisutan. Ima materijala i kvalitete, dodao je Lovrinov.

- Krenut ću pomalo u kontaktiranje igračica. Objektivno mislim da je Nataša Osmokrović zaključila svoju priču, treba vidjeti kako "dišu" Maja Poljak i Mia Jerkov. Sve ostale igračice su dosad bile na dispoziciji i ne vidim zašto bi se to trebalo promijeniti. Kada sninimo situaciju i porazgovaramo sa svima znat ćemo gdje smo, zaključio je Igor Lovrinov.

 

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.