Igor Lovrinov: Napravili smo nekoliko dobrih koračića, daleko je to od mirnog sna

Nedjelja, 20. studenog 2022. 23:56 Napisao/la  KS

Igor Lovrinov nije želio komentirati nedavne izjave Dorotee Pešić Bukovac na skupštini MRK-a Zamet

Igor Lovrinov
Igor Lovrinov

Riječke odbojkašice prekinule su niz od četiri vezana poraza, Riječanke su na Trsatu upisale pobjedu u dvoboju s Nebom, bitnu budući da su im djevojke iz Zagreba direktan konkurent u borbi za ostanak u ligi.

- Velika pobjeda za nas, znam da ju drugi to tako ne doživljavaju, ali ja je doživljavam kao ogromnu. U igri je velik ulog, a sve ove pobjede prije ne bi imale težinu ako ne uspiješ pobijediti direktne konkurente u borbi za ostanak. To je prvo i osnovno. Šest kola smo odigrali, otprilike znamo situaciju, s puno ekipa u ligi možemo igrati, neke ne možemo pobijediti, neke možemo, ali s tri četvrtine lige možemo igrati ravnopravno. To je dobra vijest za nas. No, daleko je to od mirnog sna i sigurnosti da ćemo ostati u ligi. Bit će tu još puno teških bitaka, nekoliko dobrih koračića smo napravili, ali daleko je to od cilja, kaže Igor Lovrinov, trener odbojkašica Rijeke.

U porazu od Karlovca, primjerice, najbolje se vidjelo da Riječanke mogu igrati ravnopravno, na trenutak po igri djeluju kud i kamo bolje od suparnica, a onda serijom pogrešaka sve prospu, jednostavno su premlade da bi mogle utakmicu odigrati na istoj razini.

- To je ono što znamo, od toga nema pomoći jer su to djevojke koje nemaju iskustvo igranja. Greške su sastavni dio njihovog sportskog odrastanja, imamo dobrih trenutaka, imamo loših trenutaka, imamo početničkih grešaka, to je neminovnost naše ekipe. Lana Francetić je, primjerice, dijete rođeno 2007. godine, igra nevjerojatno zahtjevnu ulogu primača, a cijela liga će je gađati servisima. To je najvažniji element, a ona je izrazito mlada. To je pozicija na kojoj iskustvo igra nevjerojatnu ulogu. Liga je zahtjevna, igračice se skautiraju, nastavlja Igor Lovrinov, koji nije želio prokomentirati nedavne izjave Dorotee Pešić Bukovac.

Predsjednica Riječkog sportskog saveza na skupštini MRK-a Zamet izjavila je da je RSS prvo riješio košarku, pomogao rukometu, a iduće godine na red dolazi odbojka.

Liga mladeži NS Rijeka