Andrea Koraca: Kako postajem svjesnija odgovornosti u igri, tako je i pritisak sve veći

Petak, 13. studenog 2020. 23:34 Napisao/la  KS

Ako gledamo po treninzima sve smo bolje. Trudimo se, zalažemo se, sve smo uigranije. Imamo pravo očekivati dobar rezultat protiv Dubrovnika, kaže mlada hrvatska odbojkaška reprezentativka

Andrea Koraca
Andrea Koraca Foto: Facebook

Odbojkašice Rijeke u subotu na Trsatu (19.30 sati) idu po drugu uzastopnu pobjedu ove sezone.

Riječanke dočekuju djevojke iz Dubrovnika, koje su u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarile dvije pobjede, baš kao i Riječanke, ali na kontu imaju dva boda više.

Po svim pokazateljima subotnja utakmica na Trsatu mogla bi biti itekako zanimljiva.

- Ako gledamo po treninzima sve smo bolje. Trudimo se, zalažemo se, sve smo uigranije. Mislim da to dokazuje i pobjeda koju smo ostvarile prošlog vikenda protiv Poreča pa na račun svega toga imamo pravo očekivati dobar rezultat u utakmici protiv Dubrovnika, reći će Andrea Koraca, jedna od mlađih uzdanica Igora Lovrinova, hrvatska juniorska reprezentativka i maturantica Prve riječke hrvatske gimnazije.

Na početku ove sezone Andrea Koraca je izbila u prvi plan u riječkoj ekipi, s pozicije srednjeg blokera Igor Lovrinov premjestio ju je na poziciju primača, što Andrea itekako dobro koristi.

Sa 4,32 poena u prosjeku osvojena po setu (95 poena/22 seta) Andrea je trenutačno na osmom mjestu po učinkovitosti među svim djevojkama u ligi, a od nje je mlađa jedino Larisa Pauletić iz Poreča, koja je na sedmom mjestu sa 4,5 poena po setu (99/22).

- Super sam se snašla na ovoj poziciji. To sam od početka željela igrati, a sada konačno mogu uživati u odbojci i dati sve od sebe. Jako sam zadovoljna, naravno da nisam očekivala tako dobar rezultat, ali naporni treninzi su se isplatili. Nije bilo lako promijeniti poziciju, nikad prije u životu nisam radila prijem, iako sam ponekad u Drugoj ligi igrala tu poziciju. No, trudila sam se i na kraju uspjela. Biti primač jako je zahtjevno, ali zadovoljna sam, otkrit će Andrea.

Andrea je zna koju težinu ima uloga koju igra u postavi, a to automatski povlači pitanje – treme.

- Kada je počela sezona nisam baš osjećala nekakav pritisak, ali moram priznati da je sada prisutan, puno je veći nego prije. Sada sam valjda uvidjela koliko je velika odgovornost igrati na ovoj poziciji, a kako postajem svjesnija odgovornosti tako je i pritisak sve veći, reći će Koraca, koja kaže da za budućnost baš i nema nekih planova.

- Vidjet ćemo kako će završiti ova sezona. Sigurno ću upisati fakultet, ali još uvijek nisam odlučila ni gdje ću ga upisati, ni šta ću upisati – zaključit će Andrea Koraca.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.