MAGDA MARAS NA KLUPI

Ovo je jedinstvena prilika koju je teško dobiti

Nedjelja, 11. listopada 2015. 14:18 Napisao/la  V.P.

Željko Bradarić se odlučio povući, predložio je mene za trenericu, kaže Magda Maras

Bivša odbojkašica, danas trenerica, Magda Maras preuzela je prvi puta u svojoj karijeri vođenje jedne seniorske ekipe. Maras se 2013. godine vratila iz Finske i tada je prestala svoju igračku, a počela trenersku karijeru. Krenula je od škole odbojke u Kostreni i radila sa mladim uzrasnim kategorijama sve do ovog ljeta.

- Ovo je moj trenerski debi sa seniorima. Nisam planirala baš sada preuzeti prvu ekipu, ali kad počneš trenirati nekoga, uvijek razmišljaš da ćeš jedan dan voditi seniorke. No, pružila se prilika i ja sam je prihvatila. Željko Bradarić se odlučio povući, predložio je mene, a vodstvo kluba je odlučilo ukazati mi povjerenje. Ovo je jedinstvena prilika koju je teško dobiti, rekla je trenerica Kostrene Magda Maras.

Razlika u vođenju mladih i seniorske ekipe je vrlo velika, no Maras je naučila puno u igračkoj karijeri, tako da zna kako se igračice osjećaju.

- Odgovornost je veća, a i ekipa je drugačija. No, ujedno je i izazov veći. Volim odbojku i drago mi je da sam ostala u tome tako da ću ovu priliku iskoristiti najbolje što mogu. Imam igračkog iskustva, ali kao igrač i kao trener učiš stalno. Zasad sam zadovoljna, no sezona je tek krenula. Svjesna sam da smo jedini seniorski pogon u Kostreni, ali očekivanja su u skladu sa mogućnostima. Svi smo svjesni situacije i cilj nam je ostati u prvoligaškom društvu. Kostrena nije velika općina, Rijeka je blizu, a svi zajedno imamo tri prvoligaške ekipe. Bez pomoći Općine Kostrena ne bismo mogli, dvorana nam je na raspolaganju, imamo dovoljno termina i dobre uvjete za treniranje. Ekipa je mlada s nekoliko starijih igračica, jedan respektabilni miks. Vidjet ćemo u nastavku sezone kako će sve funkcionirati, dodaje Magda Maras.

Nakon domaćeg poraza u susjedskom derbiju sa Drenovom, idućeg vikenda Kostrenjanke očekuje još jedan susjedski derbi, ovaj puta na Trsatu sa odbojkašicama Rijeke CO.

- Ždrijeb nas je posložio tako da odmah na početku igramo sa susjedima. Bit će sigurno još jedna zanimljiva utakmica, zaključila je Maras.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.