Ilija Matić, trener Drenove: Smetaju me kada neke druge okolnosti utječu na ishod utakmice

Nedjelja, 01. veljače 2015. 00:17 Napisao  Marko Babić

Na gostovanju u Novoj Gradiški izgubili smo tri seta na razliku zbog domaćinskog suđenja, sada smo izgubili jedan set na domaćem terenu zbog gostujućeg suđenja, rekao je trener Drenove

Odbojkašice Drenove na domaćem terenu protiv Dubrovnika nisu ostvarile željeni rezultat. Nakon sjajnog otpora na gosotvanju protiv Nove Gradiške, ozljede su prorijedile riječke redove.

- Bili smo u iznimno teškoj situaciji. Kapetnica Jelena Pavličić je ozlijeđena i zbog problema s ramenom izbivat će prema nekim procjenama oko dva mjeseca. Barbara Buljat ima problema s leđima, nije trenirala prošli tjedan. Pokušali smo je uvrstiti u sastav, ali bilo je očito da ne može i zato smo posegnuli za izmjenama. Tea Pešut ima ozljeđeni meniskus, Doris Curać koja je uskočila umjesto Ree Čargonje prakitički nije trenirala cijeli tjedan, ustvrdio je Ilija Matić, trener Drenove, navodivši poduži liječnički karton svoje ekipe.

Upravo zato u redovima Drenove su i zadovoljni igrom protiv Dubrovnika u drugom i trećem setu.

- S obzirom na probleme s ozljedama ponosan sam na to kako su igračice reagirale u drugom i trećem setu. To je bilo više nego što sam mogao očekivati i čestitke curama na tome, ustvrdio je Matić osvrnuvši se i na suđenje.

- Ne želim tražiti alibije u ovom trenutku, ali suci su niz dvojbenih lopti dosudili za gostujući sastav. Na gostovanju u Novoj Gradiški izgubili smo tri seta na razliku zbog domaćinskog suđenja, sada smo izgubili jedan set na domaćem terenu zbog gostujućeg suđenja! Možda nisam objektivan, ali 23 godine sam već u sportu. Dvaput sam već s Drenovom izborio ulazak u Prvu ligu i smeta me kada druge okolnosti utječu na rezultat.  Bilo je dosta spornih lopti, da je bilo malo realnije suđenje vjerujem da bi bio i bolji rezultat, rekao je Matić.

Drenova će prvi dio sezone zaključiti gostovanjem protiv Osijeka.

- Nećemo ulaziti u nikakve kalkuacije, uvijek idemo na pobjedu, a tako će biti i u posljednjem kolu, rekao je Ilija Matić.