DAVOR KONJEVIĆ Košarkaš iz Kraljevice srušio snove navijačima kluba iz susjednog Škrljeva

Četvrtak, 24. ožujka 2016. 21:31 Napisao  Patrik Mršnik

Bio sam jednostavno jako motiviran, kao i svi moji suigrači. Znali smo da smo pobjedom sigurno u Ligi za prvaka, a da nam poraz vrlo vjerojatno ne bi išao na ruku, rekao je Konjević

Odlučio je Davor Konjević da će baš na dan srijede, dvadeset i trećeg ožujka odigrati svoju najbolju utakmicu karijere. Dogodilo se to baš protiv lidera A-1 lige Zagreba, u posljednjem kolu regularnog dijela. I baš onda kada je osim Zagreba srušeno i Škrljevo.

Momčad Aramisa Naglića pobijedila je, ali jest i ona Josipa Sesara pa će se ona naći u društvu odabranih. Bivši košarkaš Kvarnera 2010 rodio se i krenuo na svoj košarkaški put u Kraljevici. Otac mu je predsjednik A-2 ligaša, brat i nastupa za taj klub, a Davor je odlučio spustiti rolete za prvoligaša iz susjednog grada Bakra.

Konjevićeve najbolje partije ove sezone
22. kolo: Zagreb (30p, 4 trice, 66% šuta)
8. kolo: VROS Osijek (25p, 4 trice, valorizacija 27)
16. kolo: Kaštela (24p, 4 trice)
- Prosječno u 21.30 minuta u igri zabija 11 poena po utakmici

- Zaista ne znam što bih rekao. To je sport. Žao mi je što Škrljevo nije uspjelo, Mavrinci bi u utakmicama s Cedevitom, Cibonom i Zadrom, a jasno i ponovo protiv Kvarnera 2010 pucali po šavovima. Bio sam jednostavno jako motiviran, kao i svi moji suigrači. Znali smo da smo pobjedom sigurno u Ligi za prvaka, a da nam poraz vrlo vjerojatno ne bi išao na ruku, rekao je Konjević.

U Goricu je stigao lani te je u prvoj sezoni opet uspio ući u Ligu za prvaka koju je proteklih sezona igrao s Kvarnerom. Konjević je ove sezone u dvadeset i dva kola čak deset puta bio 'dvoznamenkast'.

Osim Zagrebu (30 koševa), Osijeku je u prvom dijelu sezone dao 25, a prije nekoliko tjedana Kaštelanima je stavio 24 poena, sve na domaćem parketu.

Ipak, reći će da je konstantniji u drugom dijelu sezone, jer samo je jednom u posljednjih osam utakmica zabio manje od deset poena.

- Uhvatio sam ritam nakon praznika, jednostavno me krenulo. Oslobodio sam se neke vrste pritiska, svi smo počeli bolje igrati i zato smo se našli tu gdje jesmo trenutno. Ovo je najveći uspjeh Gorice u njenoj povijesti, prvi smo puta u Ligi za prvaka u kojoj ćemo nastojati biti sve osim putnika. Nismo se mogli nadati ovome prije početka sezone, znalo se da je konkurencija prevelika, tu su i Alkar i Jolly, pa i Škrljevo koje bi sigurno bilo unutra da je start bio kako treba, komentira Konjević.

Zanimljivo, svoje najbolje šuterske izvedbe pruža u velikogoričkoj dvorani gdje je prošle sezone u dresu Kvarnera 2010 zabio 17 poena i bio najbolji strijelac utakmice drugoga prošlosezonskog kola. Pratio je i uspone odnosno padove svog bivšeg kluba.

- Ona serija poraza nije bila toliko bolna budući da je Kvarner 2010 već imao osigurano mjesto u Ligi za prvaka. Vjerujem da bi oni i nastavili pobjeđivati redom da su ih ozljede zaobišle, no i to se događa. Protiv njih smo ove sezone bili dosta neuvjerljivi, nadam se da bismo im mogli uzvratiti sada kroz Ligu za prvaka. Motivacije nam neće nedostajati, rekao je Konjević.