ZVONKO ČAPKO, ČELNIK ŽKK KVARNER

Uspjeli smo odblokirati račun, lakše dišemo

Ponedjeljak, 06. veljače 2017. 11:14 Napisao  I. V.

Postoji mogućnost da iduće sezone ŽKK Kvarner bude jedini košarkaški prvoligaš u gradu, kaže Čapko


Košarkašice Kvarnera u gradskom derbiju A-2 lige (84:32) nadmoćno su se obračunale s FSV-om i najavile povratak u elitni razred u kojemu su prošle sezone igrale zapaženu ulogu.

Kvarner je prošle sezone zapao u financijske poteškoće, igračice su odbile igrati zbog smjene trenera Damira Rajkovića, pa je klub izbačen u A-2 ligu.

Na vidjelo su izašli problemi s ustrojem  mlađih kategorija, vjerovnici koji pušu za vratom, blokirani račun...

Uz pobjedu u gradskom derbiju ostvarena je još jedna pobjeda u klupskom uredu, klupski račun ponovo je u opticaju:

- Dobili smo nagradu od županije za prošlogodišnje rezultate, grad je ispunio obveze prema našem dogovoru, uprava je pronašla određenu svotu novca, pa smo uspjeli odblokirati račun. I dalje imamo obveza prema vjerovnicima, ali sada lakše dišemo. Otvoreni smo za suradnju, za ulazak novih ljudi u upravu kluba koji mogu pomoći. Što se tiče ekipe, radimo na formiranju škole košarke. Dosta smo toga napravili u tom smislu zbog čega je grad uplatio određena sredstva. Seniorski pogon dignuli smo na takvu razinu da ne bismo trebali imati problema oko povratka u A-1 ligu. Prateći situaciju u Gradu Rijeci, postoji izvjesna mogućnost da iduće sezone ŽKK Kvarner bude jedini košarkaški prvoligaš. Nažalost, KK Kvarner 2010 ne ide u dobrom pravcu.  Godinu dana nakon nemilih događaja na putu smo da se potpuno stabliziramo, ustrojili smo dosta kvalitetan pogon, iduće sezone počinjemo se natjecati i u mlađekadetskim uzrastima čime ćemo ispuniti sve uvjete koje određuju HKS i Riječki spotski savez, kaže Zvonko Čapko, dopredsjednik ŽKK-a Kvarner.
 
 Okosnica ekipe više nije domicilna:
 
 - Nakon puča igračica prošle godine bili smo prisiljeni dovesti igračice koje su htjele igrati u Kvarneru. Na našu žalost, sadašnji roster u cijelosti je praktično izvana. Nismo to željeli! Doveli smo Latvijku Purinu, koja je igrala Eurokup prošle godine, iz Amerike nam je došla Kukolj, igračica hrvatskih korijena. Njih će dvije biti velika pojačanja i iduće sezone u A-1 ligi. Zanimljvio je da su neke igračice, koje su igrale prošle sezone, pokazale interes da se vrate. Ove sezone više se ne mogu vratiti, vidjet ćemo koje će vratiti iduće sezone, zaključuje Čapko.