ŽKK Kvarner ostaje izvan A-1 lige: Ivan Šuker neće se očitovati o žalbi, krenuo egzodus igračica

Petak, 15. travnja 2016. 13:05 Napisao  Patrik Mršnik

Šuker se neće očitovati jer i sam pred Upravnim sudom mora braniti čelnu funkciju u HKS-u. Sporazumno raskinut ugovor s Ivanom Blažević, Josipa Zovko zaposlila se u Splitu. Sljedeći tjedan donosi nastavak sage...

Čini se kako će stvari za ŽKK Kvarner ostati na istome mjestu na kojem su i prenoćile. Riječka ženska košarka ostala je bez svog predstavnika u A-1 ligi odlukom povjerenika Željka Ciglara zbog neodigravanja dvije prvenstvene utakmice ove sezone. Podsjetimo, Riječanke nisu odigrale susret desetoga kola u Puli sredinom siječnja, ali niti onaj u Zagrebu protiv Trešnjevke prošle nedjelje.

Povjerenikova je ostala zadnja, a predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker, kojemu se klub obratio glede žalbe na Ciglarovu odluku neće se o njoj ni očitovati. Razlog je prozaičan, Ivana Šukera kroz osam dana čeka postupak na Upravnom sudu kojeg je sam pokrenuo nakon nalaza sportske inspekcije drugog stupnja koja nalaže njegovo micanje s čelne funkcije u HKS-u zbog sukoba interesa.

Dakle, ŽKK Kvarner je propustio uhvatiti posljednju slamku spasa koja bi ga ostavila u A-1 ligi do kraja ove sezone. Riječanke su, u slučaju pozitivnog rješenja ovog problema svoju utakmicu posljednjeg kola protiv Šibenika trebale igrati u nedjelju, a postojala je i mogućnost ponavljanja ogleda protiv Trešnjevke sljedeće srijede. Međutim, sada je natjecateljska sezona gotova.

Indikativno je da se Kvarner počinje raspadati na sastavne dijelove, barem po pitanju igračkog kadra. Sporazumnim raskidom ugovora slobodna igračica je postala Ivana Blažević koja se i odrekla svih potraživanja. Istovremeno, klub je odlučio kako će poništiti njenu kaznu u stegovnom postupku koja je iznosila 26.200 kuna. Istovremeno, Josipa Zovko napustila je klub i otišla raditi u Split. Čini se, to će biti samo početak egzodusa u kojem će igračice ostati bez honorara, a Kvarner bez uplaćenih sredstava na račun kazni prema igračicama. Matematički će se sve skupa pokratiti...

Za ponedjeljak je najavljena sjednica Izvršnog odbora kluba koji će se sastati kako bi interno odredio smjernice daljnjeg poslovanja. Zasad se zna da će klub nakon što prođe petnaest dana od službenog završetka sezone pokrenuti arbitražni postupak pred HKS-om kako bi se pokušao očuvati u A-1 ligi sljedeće sezone. Također, zna se da se klub od sljedećeg tjedna stavlja na raspolaganje medijima. U četvrtak, 21. ožujka trebala bi se održati konferencija za medije na kojoj su najavljeni neki dosad neotkriveni detalji iz proteklih mjeseci klupskog života.

Neosporno je da i uprava kluba i igračice imaju što za reći!