Nada umire posljednja: ŽKK Kvarner nastavio pravnu borbu, Grad Rijeka ukinuo isplatu proračunskih sredstava

Četvrtak, 21. travnja 2016. 23:25 Napisao  Patrik Mršnik

Zanimljivost je u tome da se Kvarner nema namjeru priključivati doigravanju za prvaka Hrvatske, ali bi treće mjesto u A-1 ligi pomoglo u pravdanju sredstava dobivenih iz županijskog proračuna

Situacija u Ženskom košarkaškom klubu Kvarner i dalje ne miruje. Sigurno je tek da je natjecateljska sezona za taj klub završena onog trenutka kad su se igračice povukle s parketa u susretu pretposljednjeg, 17. kola A-1 lige u Zagrebu kod Trešnjevke. To je (tek u srijedu!) i službeno potvrdilo rukovodstvo A-1 lige košarkašica.

Naime, povjerenik ženske A-1 lige Željko Ciglar u srijedu je poslao službenu odluku kojom se Kvarner udaljuje iz A-1 lige, oduzimaju mu se svi osvojeni bodovi, utakmice u cijelom prvenstvu registriraju se rezultatom 0:20 u korist protivnika.

Pravno, Kvarner je poslao žalbu na tu odluku u zakonskom roku od 48 sati. U žalbi o kojoj će se arbitražni sud Hrvatskog košarkaškog saveza morati očitovati u roku od pet dana riječki klub tražit će povratak svih osvojenih bodova uz upisivanje dva boda za formalne poraze u posljednja dva kola, tj. u neodigranim utakmicama protiv Trešnjevke i Šibenika. Kada bi se to dogodilo, Kvarner bi bio trećeplasirana ekipa prvenstva.

Zanimljivost je u tome da se Kvarner nema namjeru priključivati doigravanju za prvaka Hrvatske, ali bi treće mjesto u A-1 ligi, kako smatraju iz kluba, pomoglo u pravdanju sredstava dobivenih iz županijskog proračuna. Uzgred, to je jedini izvor prihoda kluba izvana nakon što je Grad Rijeka putem Riječkog sportskog saveza ukinuo dotacije prilikom izlaska sportske inspekcije na teren. Ona je naime utvrdila činjenično stanje u kojem je jasno dokazano da klub nema školu košarke!

Od novosti u klubu sigurno ništa manje zanimljiva je ona o sjednici Skupštine kluba sljedećeg tjedna. Skupština će se sastati kako bi raspravljala i donijela odluke (kao drugostupanjsko tijelo u odnosu na Stegovno povjerenstvo) u stegovnim postupcima spram kažnjenih igračica zbog nepoštivanja klupskog stegovnika.

Odluke arbitraže Hrvatskog košarkaškog saveza po pitanju žalbe kluba na odluku povjerenika, odnosno Skupštine kluba glede internih stvari na relacijama između pojedinih igračica i klupskog stegovnika trebale bi se dogoditi u isto vrijeme, najvjerojatnije u drugoj polovici sljedećeg tjedna.

Tada bi, kako je najavljeno, klub trebao izaći u javnost s novim priopćenjem. To je u svakom slučaju izglednija opcija od sazivanja konferencije za novinare...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.