NOVI TRENER ŽKK-a KVARNER

Vladimir Ivanković najavio osvajanje titule prvaka

Četvrtak, 02. lipnja 2016. 12:07 Napisao/la  SC

Rijeka je sportski grad i zaslužuje državne prvake, kaže Ivanković


Ženski košarkaški klub Kvarner uveo je praksu komunikacije posredstvom javnih priopćenja. U najnovijem priopćenju čelništvo kluba obaviještava javnost da Kvarner počinje novi ciklus s novim trenerom i novom školom košarke. Evo najvažnijeg dijela  priopćenja:

Dogovorili smo suradnju s jednim od najtrofejnijih trenera ženske košarke u Hrvatskoj, Vladimirom Ivankovićem. Naš novi trener bit će zadužen za kompletnu igračku vertikalu Kluba, dakle – za sve kategorije. Seniorke će voditi kao trener, a u mlađim će kategorijama biti trener-mentor. Suradnja je dogovorena na rok od 4 godine uz mogućnost produženja ugovora.

Riječ je o treneru kakav treba našem Klubu ukoliko želimo postići najbolje rezultate. Prošle smo sezone imali najkvalitetniju ekipu u Hrvatskoj, a nismo uzeli niti jedan trofej te tu sezonu smatramo neuspješnom. Što god tvrdili neupućeni ili nedovoljno upućeni.

Vladimir Ivanković je sa Novim Zagrebom prošao put od A-2 ligaša do prvaka Hrvatske. U sezoni 2009/10. su Novi Zagreb i Kvarner (tadašnji Pleter) igrali kvalifikacije za ulazak u A-1 ligu. Novi Zagreb se suvereno plasirao u A-1 ligu, a već 3 godine nakon toga Ivanković je sa svojim tadašnjim klubom postao prvakom države. S istim je klubom nastupao diljem Europe takmičeći se u Euroligi i Eurocupu.

Posljednje dvije sezone trenirao je inozemne klubove – u Njemačkoj i Austriji te postigao zapažene rezultate.

Prošle je sezone sa bečkim Vienna Flying Foxes osvojio državno prvenstvo, kup i Austrijsko-slovačku ligu, te postigao najveći uspjeh austrijske klupske košarke plasiravši se u finale CEWL lige. Riječ je o jakoj srednjeeuropskoj ligi u kojoj nastupaju i neki bivši prvaci Europe (MBK Ruzomberok), čime je taj uspjeh još i veći.

U svakom slučaju, dovođenje iskusnog i kvalitetnog trenera koji je najavio da se namjerava baviti SAMO parketom, predstavlja novi kvalitativni iskorak našega Kluba kojega su neki već pokopali. A mi smo življi, ambiciozniji i jači nego ikad.

- Nakon dvije dobre godine u inozemstvu osjećam se vrlo uzbuđeno zbog povratka u hrvatsku žensku košarku. Moram reći da to nisam planirao, bilo je i drugih inozemnih ponuda, čak i iz USA sveučilišta, ali projekt revitalizacije “Kvarnera” i osnivanje “Kvarnerske košarkaške akademije”, koji smo zacrtali zajedno s Upravom kluba, nešto je što me je privuklo u Rijeku. Ono što se događalo u prošlosti ostavljam prošlosti, problemi koje je “Kvarner” imao su problemi kojima se susreće 99% klubova u Hrvatskoj, samo se to trpa pod tepih. Kvarner je od osnutka, a posebno u zadnjih nekoliko godina imao sjajne rezultate, tri final foura Kupa RMR, jedno polufinale i jedno finale prvenstva Hrvatske, a imao bi i drugo, možda i naslov, da su se stvari razvijale normalno, final four Adriatica lige. Sve to svrstava Kvarner među vodeće klubove u hrvatskoj i regionalnoj ženskoj košarci. Ja ovim putem čestitam svima onima koji su te rezultate postigli, igračicama i trenerima, imaju moje poštovanje. Naš zajednički cilj je, kako rekoh, pokretanje Kvarnerske košarkaške akademije koja će proizvoditi igračice za seniorski pogon, suradnja s drugim klubovima u Rijeci i PGŽ, te što brži povratak na vrh ženske košarke u Hrvatskoj. Moja ljestvica je visoko postavljena, želim u Rijeku dovesti međunarodna natjecanja, pa i FIBA Eurocup, ako se stvari financijski poslože, želim igrati s najboljima, želim osvojiti nacionalno prvenstvo i nacionalni kup - sve to sa što je moguće više igračica iz Rijeke i okolice. Siguran sam da se “prognoza” nekih, da Rijeka dugo neće imati prvaka Hrvatske u loptačkim sportovima, neće ostvariti. Rijeka je sportski grad i zaslužuje državne prvake. Vjerujem da ćemo uz pomoć izbirljive riječke publike to i ostvariti. Zahvaljujem predsjednici Agejenko, te gospodi Čapku i Šljuki na ukazanom povjerenju, krećemo zajednički u ostvarenje ciljeva, kaže Ivanković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.