SMILJAN BLAŽEVIĆ ISTIČE

ŽKK Kvarner iduće sezone igra Regionalnu ligu

Nedjelja, 31. svibnja 2015. 18:50 Napisao/la  V.P.

Još uvijek se ne zna što će biti sa A-1 ženskom košarkaškom ligom, kaže Blažević.

Košarkašice Kvarnera iduće sezone osim izazova u domaćem prvenstvu i Kupu, očekuju i izazovi u Regionalnoj ligi. Naime, Kvarner je trebao do 1. lipnja odgovoriti prihvaća li ili ne prihvaća "wild card" za Regionalnu ligu.

- Naša prijava je već otišla i kako sada stvari stoje, igrat ćemo Regionalnu ligu! Bit će nekih promjena u klubu, moramo zatvoriti financijsku konstrukciju i složiti ekipu, ali prijavljeni jesmo, rekao je sportski direktor Kvarnera Smiljan Blažević.

U Regionalnoj ligi sudjeluju klubovi iz sedam država - Makedonije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Hrvatske. Postoje još dvije pozivnice, jedna je namjenjena Trešnjevki, a jedna talijanskom San Martinu. Konačna odluka tih klubova biti će poznata na sastanku klubova Regionalne lige, koji će se održati 25. lipnja u Slavonskom Brodu. Tada će klubovi biti podijeljeni u dvije grupe.

- Još uvijek se ne zna što će biti sa A-1 ženskom košarkaškom ligom u Hrvatskoj. Nije poznato hoće li biti smanjena zbog problema koje neki klubovi imaju, niti kako će se igrati. No, mi smo obavezni igrati Regionalnu ligu i domaće prvenstvo. Regionalne utakmice igrat će se u tjednu, a domaće vikendom, dodaje Blažević.

Budžeti klubova u Regionalnoj ligi kreću se od 70 tisuća eura pa sve do dvjesto tisuća eura. Kvarner će zatvoriti financijsku konstrukciju i sa pomlađenom ekipom krenuti u nove sportske izazove.

- Predsjednica pregovara sa Gradom, Županijom i sponzorima i vjerujem da će uspjeti. Ja se brinem za sportski dio i mogu reći da ćemo za razliku od prošle sezone imati mlađu ekipu. Prijavili smo se i za Regionalnu ligu za igračice rođene 1999. i mlađe te 2001. i mlađe. Cilj nam je razvoj mladih igračica. Tako će naša ekipa biti sastavljena od igračica iz Rijeke i okolice, a ono što nam bude nedostajalo tražit ćemo među mladim hrvatskim igračicama. Želimo stvarati igračice, kaže Blažević.

Kao debitantice u Regionalnoj ligi, košarkašice Kvarnera neće biti opterećene rezultatom. Cilje j estjecanje iskustva i razvoj klupskog marketinga.

- Na domaćem planu ciljevi ostaju isti kao i lani, završnica Kupa Hrvatske i završnica prvenstva Hrvatske. Na početku smo stvaranja sustava, ali bazu, maksimalno pomlađenu već imamo. Vjerujem da ćemo uspjeti, zaključio je sportski direktor Smiljan Blažević.