Mini basket liga: ŽKK Kvarner propušta županijsko natjecanje u još jednoj mlađeuzrasnoj kategoriji

Srijeda, 03. veljače 2016. 13:04 Napisao  Patrik Mršnik

ŽKK Kvarner se sa svojim omladinskim pogonom može pojaviti još samo na županijskom natjecanju za mlađe kadetkinje koje počinje u ožujku

U prostorijama Košarkaškog saveza Primorsko-goranske županije održan je ždrijeb ovosezonskog natjecanja Mini basket lige. Ova vijest bi najvjerojatnije prošla ispod radara, ali ne može jer joj to ne dopuštaju aktualna događanja u ŽKK-u Kvarner. Posljednji dopis iz županijskog košarkaškog saveza tako samo potvrđuje tezu da je omladinski pogon tog kolektiva samo mrtvo slovo na papiru.

Naime, ovogodišnja Mini basket liga odigravat će se u dvije skupine koje sadržavaju sedam klubova.

U skupini A tako će igrati Kastav, Zamet, Cres, Ri Basket, Sveti Matej, Crikvenica te ŽKK Viškovo, a u skupini B nastupat će momčadi Primorja, Opatije, Kostrene, Kraljevice, Krka, Kvarnera 2010 i ekipa ŽKK Riječanke.

Iako je predsjednica ŽKK-a Kvarner Viktorija Agejenko u priopćenju poslanom 28. siječnja na redakcijsku e-mail adresu SportComa navela da je u tijeku prijava kluba na odgovarajuća županijska natjecanja u minibasket sustavu, odnosno u kategoriji juniorki, jasno je da se to neće ostvariti.

U Mini basket ligi Kvarnera nema, a izlučnog natjecanja u županiji u kategoriji juniorki neće biti, potvrđeno je iz županijskog košarkaškog saveza.

Drugim riječima, ŽKK Kvarner se sa svojim omladinskim pogonom može pojaviti još samo na županijskom natjecanju za mlađe kadetkinje koje počinje u ožujku, odnosno izravno na nacionalnoj juniorskoj završnici. Za podsjetnik, u Regionalnoj ligi kadetkinja koja daje predstavnika na nacionalnoj kadetskoj završnici (18. - 21. veljače) se ne natječe.