Košarkašice Kvarnera moraju pobijediti ekipu Radivoja Koraća, Medveščak učinio uslugu Čeliku

Ponedjeljak, 08. veljače 2016. 17:16 Napisao  Patrik Mršnik

Malo smo izvan forme nakon svih ovih peripetija koje se događaju posljednjih tjedana oko kluba. Iz utakmice u utakmicu djelujemo sve bolje, treba nam pobjeda, kaže trener Damir Rajković

Pred košarkašicama Kvarnera susret je posljednjeg, šestog kola u regionalnoj Superligi. Stajanje u sigurnoj zoni koja jamči završni turnir u Podgorici stvar je prošlosti, Riječankama sada treba pobjeda protiv beogradskog sastava Radivoja Koraća, ali i poraz zeničkog Čelika kod kuće protiv Triglava. Jedino u slučaju da se stvari poklope na taj način, sastav Damira Rajkovića naći će svoje mjesto na završnici.

Parovi posljednjeg kola Superlige
Kvarner - Raivoj Korać (srijeda, 18)
Čelik - Triglav (srijeda, 18)
Budućnost - Medveščak (četvrtak, 19)
Poredak: Budućnost 8-1. Radivoj Korać 6-3, Medveščak 5-4, Čelik 3-6 (-7), Kvarner 3-6 (-44), Triglav 2-7

Čelik ima znatno bolju koš razliku (-7) od Kvarnera, koji je na -44 pa međusobni omjer sa zeničkim sastavom ne znači puno. Ekipe Čelika i Kvarnera poravnate su na omjeru 3-6, a riječki kolektiv četvrti može biti samo ako Triglav dobije u Zenici. Jer, ako pobjede upišu i Čelik i Kvarner, onda ova riječka mora biti toliko velika da popuni rupu od 37 poena u koš-količniku.

Ključna stvar glede konačnog plasmana Riječanki na Final Four dogodila se u prošlom kolu, kada je Medveščak na svom parketu odbio zaigrati protiv Čelika. Navodno je riječ o bojkotu utakmice od strane domaće ekipe, jer je završni turnir bio obećan Zagrebu, a ne Podgorici. Stvari su krenule toliko daleko da je Medveščak navodno odbio nastupiti na završnom turniru ako on ne bude održan u Zagrebu...

Mjesto bi se tada otvorilo Kvarneru, ali ovako mu je tim činom neodigravanja utakmice između Medveščaka i Čelika učinjena medvjeđa usluga. Čelik bi inače jako teško svladao Medveščaka u Zagrebu, a ovako je mogao bez borbe upisati treću pobjedu i stići nadomak plasmana na završnicu.

- Ne bih želio ulaziti duboko u te probleme, ali je sigurno da nam je zagrebački sastav sigurno naštetio. Pobjeda Medveščaka nad Čelikom nas bi sigurno odvela na završnicu, ovako smo u dosta teškoj poziciji, jer ne ovisi sve o nama. Bit će nam sve jasnije nakon što se odigra ovo zadnje kolo, rekao je Damir Rajković nakon utakmice protiv Broda na Savi u posljednjem prvenstvenom kolu.

Njegovim djevojkama igra samo pobjeda pred svojom publikom. Srijeda, 18 sati, Dinko Lukarić ugostit će Radivoja Koraća.

- Igramo kući, znamo da ta utakmica odlučuje o puno stvari i dat ćemo sve od sebe. Želimo se podignuti, malo smo još uvijek izvan forme nakon svih ovih peripetija koje se događaju posljednjih tjedana oko kluba. Iz utakmice u utakmicu djelujemo sve bolje, treba nam pobjeda. Imamo šansu, pitanje je hoćemo li je znati iskoristiti, rekao je Rajković.

Protiv Broda na Savi odmarale su se Barbara Perić i Monika Tomljenović, a u prvoj četvrtini svoj je nastup mogla završiti Dina Šesnić. Prvo poluvrijeme te utakmice Rajković ne želi ponovo vidjeti, trebat će onog poleta iz drugog dijela.

- Mislim da smo prvo poluvrijeme protiv Broda odigrali ispod naših mogućnosti. Ušli smo u utakmicu vrlo slabo i time podcjenili i našeg protivnika koji je koristio ono što smo mu dali. Postigli smo ono što smo željeli u nastavku, sada mislimo samo na utakmicu s Radivojem Koraćem, završio je Rajković.