Kvarner na prekretnici: Predsjednica pobjegla u Zagreb, igračice pred sezonu prijete štrajkom

Srijeda, 19. kolovoza 2015. 16:18 Napisao  Patrik Mršnik

Iznenadilo me da je predsjednica Agejenko tako naprasno promjenila adresu i otišla bez da se ikome javila. Mislim da neka doza odgovornosti mora postojati, ona je nije ispoštovala, kaže Damir Rajković, trener Kvarnera

Na prekretnici se nalazi najbolji ženski košarkaški kolektiv u Rijeci. Košarkašice Kvarnera trebale bi u ponedjeljka pod vodstvom Damira Rajkovića krenuti u novu sezonu. Naglasak je na riječi trebale, jer u financijskom planu postoji dio neizvršenih obveza od strane kluba prema igračicama od prošle sezone. Naime, predsjednica Viktorija Agejenko preselila se u Zagreb, valjda kako bi na taj način doslovce pobjegla od obveza. Drugog objašnenja nema, dugovi prema igračicama datiraju od proljeća.

- Optimist sam i očekujem da će se dogoditi taj prvi trening na kojeg igračice neće doći ukoliko se ne podmire svi zaostaci. One su u tom dijelu decidirane, neće biti popusta, što je i razmljivo, rekao je trener Damir Rajković.

Predsjednica Agejenko obećava, ali zasad je sve na obećanjima, nema djelovanja u pozitivnom smislu. Iz Kvarnera mogu samo čekati i nadati se...

- Iznenadilo me da je tako naprasno promjenila adresu i otišla bez da se ikome javila. Mislim da neka doza odgovornosti mora postojati, ona je nije ispoštovala. Ja vjerujem da će izvršiti svoje obveze, ali se prvenstveno mora očitovati o tome je li i dalje spremna voditi klub ili ne. U protivnom, klub će morati napraviti preustroj što je relativno dug proces, kaže Rajković.

Kvarner će se nakon osvojene titule viceprvaka Hrvatske sljedeće sezone natjecati u Regionalnoj ligi košarkašica, što je svojevrsni pandan muškoj ABA-ligi. Ono što klubu u toj sezoni neće trebati su problemi na razini financija, problemi pravne i vlasničke naravi.

- Možemo se samo nadati da će sve biti u redu ili krenuti dalje, u novi početak. Ja mislim da nam je prošla sezona dala za pravo nadati se da možemo krenuti dalje u nove izazove, u borbu za trofeje. U Rijeci i regiji postoje ljudi koji bi htjeli nastaviti posao na ovom projektu. Sve se može riješiti u dogovoru s Gradom, Riječkim sportskim savezom i županijom, kaže Rajković.

Osim Snežane Čolić, sve su igračice iz prošlosezonskog kadra izrazile želju za ostankom u klubu. Kvarner se lani pokazao zdravom sredinom, tako će se vjerovatno i nastaviti, klub je ponovno na razini prošlogodišnjeg uspjeha, slijedi i novo regionalno nadmetanje...

- Sve će igračice nastaviti, ali trebaju se izvršiti ti dugovi prema njima. One su s te strane rekle svoje, čeka se potez predsjednice. Regionalna liga veliki je motiv te velika čast za nas, to je natjecanje za nas optimalno ne samo za ovu nego i za niz sljedećih godina. U klubu imamo strahovit potencijal mladih igračica koje bi kroz dvije do tri sezone mogle prerasti u nositelje igre, kaže Rajković.