INCIDENT NA TRSATU Treneru Kvarnera huligani oštetili vozilo, policajac ga pitao zašto je uopće dolazio?!

Nedjelja, 17. siječnja 2016. 13:27 Napisao/la  Igor Vranić

Ovo prelazi svaku granicu, odnosno postaje kriminal! Koga štiti policija? Štiti li pravo na slobodu jednog čovjeka ili štiti nekoga drugog, kaže predsjednica Agejenko

Vladimiru Engelmanu u nedjelju prijepodne upriličena je dobrodošlica koju neće zaboraviti. Novi trener ŽKK-a Kvarner doživio je na Trsatu bliski susret sa skupinom mladića, koji su nezadovoljstvo potezima uprave kluba demonstrirali na sljedeći način:

- Incident se dogodio na parkiralištu ispred Dvorane mladosti, gdje ujutro dolazim na kavu tijekom ova dva dana koliko sam u Rijeci. Budući da vozim kombi, lako sam uočljiv. Došla je skupina mladića, počelo je verbalno vrijeđanje, oštetili su vozilo, ogrebli su ga po vratima... Nisam reagirao, niti sam im išta rekao. Zvao sam policiju, koja me pitala tko sam i rekla da ništa ne može učiniti. Dečki su u međuvremnu mirno otišli, vikali su da su Armada...., govori Engelman.

Ovakvo nešto sigurno niste mogli očekivati kada ste došli u Rijeku?

- Ja sam profesionalac, došao sam ovdje raditi. Nisam imao ni nekakva velika potraživanja. Gledao sam ekipu Kvarnera, mislim da se s tom ekipom moglo nešto napraviti, uočio sam neke stvari koje ne funkcioniraju, predugo sam u tom poslu da ne bih vidio što se može popraviti... Došao sam u najboljoj namjeri i ne želim biti kamen spoticanja to prije što za Kvarner igra nekoliko igračica s kojima sam radio od najmlađih uzrasnih kategorija. Perićku sam trenirao dok je bila mlađa kadetkinja, Šerićku sam trenirao u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji, Dinu istu tako... Uglavnom, poznam sve cure i meni je dolazak u Kvarner bio sportski motiv, jer sam vidio prostora za napredak...

... Spomenute igračice neće igrati dok se ne vrati trener Damir Rajković?

- Upravo zbog toga neću biti kamen spoticanja. Puno sam sličnih situacija doživio, i osobno sam dobio otkaz kada sam ostvario najveći uspjeh kluba, jer je uprava imala svoje viđenje. Shvaćam situaciju, ali moram priznati da me je iznenadio stav kolege Rajkovića o kojemu sam čuo sve najbolje. Ipak smo kolege, mogli smo sjesti i razgovarati. Nisam došao u Rijeku da bih ugrozio njegovu poziciju. I dalje mu želim sve najbolje s ovom ekipom...

... Zvučite kao da ste na odlasku?

- O tome ću odlučiti tijekom dana. U ovoj situaciji ne želim biti taj koji će zbog svog ega ili nekog drugoga razloga ugroziti funkcioniranje kluba. Ako su cure odlučile drugačije, ja sigurno neću biti taj koji će tvrdoglavo ustrajati zato jer me uprava kluba pozvala da pomognem. Ja sam i dalje predsjednik Košarkaškog kluba Požega, radim u reprezentaciji i žao mi je što se ovo događa, jer su tri igračice Kvarnera na širem popisu reprezentativki. Ovako najveću štetu rade same sebi, što je loše za hrvatsku košarku i reprezentaciju. Nisam imao prilike s curama ni razgovarati, niti ima smisla razgovarati dok se situacija ne sredi. Za neke igračice godinama sam vezan, previše su mi drage da bih dovodio u pitanje njihove karijere.

Hoćete li nešto poduzeti u vezi incidenta?

- Neću! Policija je svoje odradila. Nije ni mogla napraviti ništa više! Jedino me neugodno iznenadio jedan njihov komentar prije nego što su otišli...

Koji komentar?

- Zadržat ću to za sebe, zaključio je Engelman.

Za razliku od trenera, predsjednica Kvarnera Viktoria Agejenko ništa nije htjela zadržati za sebe nakon incidenta na Trsatu:

- Kada je odlazila policija, jedan policijac pitao ga je zašto je uopće došao za trenera? U kakvoj mi to državi živimo?! Koliko sam informirana, u subotu su naše cure bile vrlo neugodne prema povjereniku lige i prema novom treneru, prijetile su mu da će doći Armada... Ovo prelazi svaku granicu, odnosno postaje kriminal! Ako živimo u europskoj državi u kojoj bi se trebali poštivati zakoni, onda se postavlja pitanje zašto zakon ne štiti čovjeka, koji je u Rijeku došao raditi i ni za što nije krivac! Koga štiti policija? Štiti li pravo na slobodu jednog čovjeka ili štiti nekoga drugog?!, kaže Agejenko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.