SPAŠAVANJE KVARNERA Slaviša Bradić: Manceu smo detaljno predočili planove, naišli smo na pozitivnu reakciju

Petak, 05. srpnja 2019. 16:03 Napisao  I. V.

Vijest da je najveći klupski vjerovnik neizravno pristao podržati novi projekt Kvarnera 2010 zvuči obećavajuće za svih kojima je stalo do posrnule riječke košarke

Slaviša Bradić
Slaviša Bradić

 

Dobra vijest iz riječke košarke glasi da bi Kvarner 2010 uskoro mogao početi novi razvojni ciklus!

Kvarner 2010 je ispao u drugu ligu, ali sportski segment trenutno nije presudni problem kluba opterećnog dugovima.

Sportska perspektiva je obećavajuća, Kvarner 2010 jako dobro radi s mladim kategorijama, ali svaki klub mora funckionirati normalno da bi mogao osloboditi sportske potencijale na parketu.

Ne može se normalno funkcionirati pod teretom dugova!

U proces spašavanja kluba uključio se Riječki sportski savez (RSS), koji je postao svojevrsni jamac u pregovorima s vjerovnicima.

Većina vjerovnika su bivši igrači, a najveći klupski vjerovnik je bivši trener Marijan Mance:

- Sve smo dogovorili! Manceu smo detaljno predočili planove, naišli smo na pozitivnu reakciju iznad moga očekivanja! Ne samo da smo se dogovorili oko dugova nego postoji mogućnost da se Mance aktivnije uključi u riječku košarku. Za sada je pristao pomoći FSV-u nakon što su košarkašice ostvarile plasman u prvu ligu, ja bih volio da se uključi još šire, ali o tome može biti govora nakon što se održi Izborna skupština Kvarnera 2010. Skupština bi se trebala održati uskoro, kaže Slaviša Bradić, tajnik RSS-a.

Vijest da je najveći klupski vjerovnik neizravno pristao podržati novi projekt Kvarnera 2010 zvuči obećavajuće za svih kojima je stalo do posrnule riječke košarke.