SEZONA AFIRMACIJE Paolo Marinelli: Rekao bih da je izvjesno da ću pripreme početi s Olimpijom

Subota, 21. svibnja 2016. 14:16 Napisao  Patrik Mršnik

Mogu reći da je ovo moja prva prava seniorska sezona. U njoj sam igrao kontinuirano, dobivao minute koje su mi bile nužno potrebne, stjecao iskustvo, kaže 21-godišnji razigravač Kvarnera 2010 na posudbi iz Union Olimpije

Košarkaši Kvarnera 2010 u nedjelju od 17 sati na Zametu igraju drugu polufinalnu utakmicu doigravanja Prvenstva Hrvatske protiv Cedevite. Zagrebački je sastav u srijedu na svom parketu teško porazio Riječane, za očekivati je da će sudionik Top 16 faze Eurolige dvokorakom proći u finale državnog prvenstva i doći u priliku za obraniti naslov prvaka.

Kvarner je mogao biti i trećeplasirani na kraju Lige za prvaka, no poraz protiv Cibone u posljednjem kolu ostavio je sastavu Marijana Mancea četvrto mjesto i minimalne izglede za prijetnju Cedeviti.

Špralji ništa nije za zamjeriti
Kako je svlačionica Kvarnera reagirala na naprasni odlazak Šime Špralje...
- Šime je jedan od najzaslužnijih za ovo što se klubu dogodilo u sezoni. Znam da su ga strahovito mučila ta leđa, a bilo bi mu besmisleno išta zamjerati. Bez njega smo u doigravanju strahovito hendikepirani, on bi nam puno pomogao i protiv Cibone, kaže Marinelli.

- Uvijek se nadamo iznenađenju bilo kakve vrste, tako će biti i ove nedjelje. Međutim, svjesni smo toga da je ovo vjerojatno naša posljednja utakmica sezone. Drago mi je da ćemo se od natjecanja oprostiti pred našom publikom, bio bi još sretniji kada bi dvorana na Zametu ponovo bila puna. Imamo motiva, polufinale doigravanja velika je stvar za klub, kaže Paolo Marinelli, junak mnogih priča napisanih ove sezone.

Jedan riječki košarkaški klub je nakon petnaest godina sudionik doigravanja za naslov prvaka. Cijela je momčad odigrala solidnu sezonu, bilo je oscilacija, kako pojedinačnih igrača tako i cijelog kolektiva u određenim trenucima sezone.

Pišu se i pamte dvije pobjede na Gripama, posebice ona zadnja koja je označila početak slavlja. Marinelli je u svaku utakmicu ugrađivao djelić sebe, i sam potvrđuje da mu povratak u Rijeku puno znači u košarkaškom smislu.

- Mogu reći da je ovo moja prva prava seniorska sezona. U njoj sam igrao kontinuirano, dobivao minute koje su mi bile nužno potrebne, stjecao iskustvo. Zadovoljan sam svojim izvedbama pa mi ne preostaje ništa drugo nego zahvaliti se trenerima i ostalim ljudima u klubu na ukazanoj prilici. Napravili smo puno ove sezone, to neće ostati nezapamćeno, kaže Marinelli.

Pred njim je još godina dana ugovorne obveze s Union Olimpijom. Ljubljanski klub međutim nije njegova jedina opcija ovog trenutka, posebice ako se zna da se u njemu i nije previše naigrao. Morala se dogoditi posudba u Kvarner 2010 da ga košarkaški reanimira. Svoju sezonu pune afirmacije 21-godišnjak vidi kao odskočnu dasku za budućnost.

- Još ne razmišljam o sljedećoj sezoni, prvo trenutna mora završiti, a onda mi treba odmor. Tek kada se u potpunosti regeneriram i posvetim nekim drugim obvezama, onda ću krenuti u slaganje budućnosti. Još uvijek sam igrač Olimpije, ljudi iz kluba će me sigurno zvati na razgovor i priopćiti riječ-dvije o mom statusu za sezonu koja dolazi. Rekao bih da je izvjesno da ću pripreme početi s Olimpijom, a prelazak u neki drugi kolektiv nikad ne isključujem. U svakom slučaju tražit ću mjesto gdje ću igrati, to mije primarno, kaže Marinelli.

Ostanak u Rijeci također nije izvjesna opcija budući da će Olimpija teško pristati potpisati izlazni transfer bilo koje vrste bez odštete u zadnjoj godini ugovora. Kvarner je od Marinellija sljedeće jeseni još dalje zbog financijske slike u klubu koji će teško na tržištu timova s otvorenim gardom prema Marinelliju moći parirati.