ANTE NAZOR

Što će ti imena klubova ako sportski program nije zdrav!

Subota, 08. lipnja 2024. 17:20 Napisao/la  KS

Pratio sam završnicu lige prošle sezone, u zadnjoj utakmici se publika probudila, to je zalog za budućnost, kaže novi trener Kvarnera 2010

Ante Nazor
Ante Nazor Foto: Kristian Sirotich

Ante Nazor povest će momčad Kvarnera 2010 u novu sezonu, splitski stručnjak prošle sezone sjedio je na klupi Omiša, riječ je o stručnjaku koji je u svojih 16 trenerskih godina ostvario zavidnu karijeru.

Kao izbornik U-16, U-17, U-18 i U-19 hrvatskih selekcija ima europsko zlato, srebro i broncu, odnosno svjetsko srebro i broncu, u tri navrata sjedio je na klupi Zadra, a vodio je i Split i Cibonu.

- Kod mene je došlo do zasićenja u smislu tog nekog začaranog kruga. Apsolutno me nije zanimalo ime kluba, Davor Kus je na predstavljanju naglasio da sam vodio velike klubove, ali što će ti imena klubova ako sportski program nije zdrav, što će ti imena, ako nisi stabilan klub ili ako ne možeš afirmirati nekog mladog igrača. Nakon prvog Davorovog poziva dobio sam sliku da se neka nova energija u Rijeci može napraviti, izgledali su mi ozbiljni, jako zainteresirani, nadam se da ću svojim radom tu ozbiljnost i organizaciju moći prenijeti na igrače, ali i tu energiju na parket, reći će Ante Nazor,  45-godišnji Splićanin kojemu pravi posao u riječkom klubu tek sada predstoji.

Prvi radni dan u Rijeci Nazoru će biti 1. kolovoza, ugovor je potpisan na dvije godine, ali slaganje momčadi započet će ipak nešto ranije.

- Razgovarali smo o tome kako će izgledati momčad, ali imena baš nismo konkretizirali. Još uvijek su neke opcije otvorene. Nositelji igre će ostati u momčadi, treba nam kontinuitet rostera, a svakako moramo pratiti situaciju u vezi s pojačanjima. No, o tome ćemo podrobnije u narednim danima.  Ništa nismo konkretizirali niti kada je početak priprema u pitanju, ugovor počinje 1. kolovoza, negdje u tom periodu sigurno ćemo krenuti s radom, nastavit će Nazor.

Novi trener nema rezultatskih imperativa, odnosno ima onaj jedan, najvažniji, Kvarner 2010 u svojoj povratničkoj premijerligaškoj godini mora se dokazati kao stabilan član elitnog razreda.

- Teško mi je govoriti o rezultatu, liga će biti izjednačena, toliko sam čvrsto na zemlji da bi bilo neozbiljno govoriti o konkretnim pozicijama na tablici. Ne znam kako će druge momčadi izgledati, ali sigurno će liga biti vrlo izjednačena, možda nikad neće biti ujednačenija kao sada. Ono što mogu reći jest da ćemo svoje nedostatke sigurno moći sakriti viškom borbenosti i prepoznatljivim stilom igre. Smatram se mladim trenerom, još uvijek se i ja učim. Moji okviri su to da ćemo imati radnu momčad koja će moći puno trenirati. Sam način da se igra jedna utakmica tjedno ostavlja period od sedam dana u kojem se jako puno posla može napraviti. Posebno što se tiče afirmacije nekih neafirmiranih igrača. Sigurno ćemo imati veliki volumen rada, imat ćemo napadačku i obrambenu agresivnost, a mislim da ta borbenost krasi ovo podneblje. Uvijek je teško bilo igrati protiv Kvarnera, bez obzira ako si bio bolji i talentiraniji, ovdje se nikada nisi mogao opustiti. To moramo respektirati. Naročito u domaćim utakmicama. Pratio sam završnicu lige prošle sezone, ulazak u Premijer ligu, u zadnjoj utakmici se publika probudila, to je zalog za budućnost. Stil igre mora biti identifikacija s publikom, nadam se da ćemo i na tom polju kliknuti, mislim da je to jako bitna stvar, zaključio je Nazor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.