MARKO ŠAMANIĆ NAGLAŠAVA

Struka na čelu s trenerom ima povjerenje uprave

Nedjelja, 13. ožujka 2016. 14:07 Napisao  Patrik Mršnik

Ovaj je stožer bio ovdje kada smo bili najbolji, on je tu i sada, a mi smo svi u ovome zajedno, kaže Šamanić

Nekoć se, još ne tako davno, telefonski broj sportskog direktora Kvarnera 2010 Marka Šamanića okretao kako bi se čestitalo na velikoj pobjedi. U zadnjih nekoliko tjedana razlozi su nešto drugačije prirode, a njegov je glas nešto tiši, spokojniji.

Sve je u redu, Kvarner će i četvrtu godinu zaredom igrati Ligu za prvaka, to se zna još od kraja siječnja, ali... Zaredale su nesreće, a svi se nadaju kako neće doći i nove, po uzoru na razvoj fabule u Hamletu. Domaći poraz od Zaboka ove subote samo je jedan u nizu rezultatski oprostivih, ali psihološki vrlo značajnih trenutaka. Kancelarija, barem zasad, razmišlja u smjeru struke.

- U periodu koji nam je preostao do Lige za prvaka moramo se dovesti u red na svaki mogući način. Najprije zdravstveno, da igrače koji su trenutno izvan stroja uspijemo osposobiti za dio sezone u kojem sve dolazi na naplatu. Tada ćemo znati je li ova serija poraza bila i uistinu samo plod kolopleta nesreće i ostalih objektivnih okolnosti ili ova momčad zaista nije - ta, rekao je Šamanić.

Ispred riječkog košarkaškog kolektiva tjedan je u kojem će se neke stvari pokušati popraviti. Sljedeće subote (15 sati) na rasporedu je susret s Osijekom, u Slavoniju se odlazi dan ranije, do tada su odmor i kombinacija pripreme za taj ogled jedino što je na pameti. Trebat će odraditi i čitav niz razgovora na svim razinama.

- Moramo vidjeti koje nam to stvari ne štimaju u momčadi, to se mora ispraviti. Bez obzira na sve te probleme s ozljedama niz poraza je jednostavno prevelik, a neki igrači moraju bolje reagirati. Godinama gradimo imidž kluba koji je prilika za mlade igrače i trenere, ali mora se znati jasna poruka, a ta je da se svaki korak, bio on pravi ili krivi - mjeri, bio je decidiran sportski direktor Kvarnera.

Kadrovskih promjena niti u jednom smislu zasada neće biti. Vrijeme nije zahvalno, uskoro počinje Liga za prvaka, treba se skupiti i vratiti se pobjedama. Jer, sve do kraja siječnja nije bila vijest kada Riječani pobjede (smatralo se normalnim), a sada će se sljedeća pobjeda morati propisno proslaviti. Možda se još nakon utakmice u Osijeku u slučaju pozitivnog rezultata slavljenički pogleda u dno čašice. Čisto zbog emotivnog pražnjenja.

- Moramo znati da se teško stečeni ugled kluba ne smije rasprodavati niti na jedan način. Rezultatski, Kvarner jest u Ligi za prvaka. Realno, struka na čelu s trenerom Manceom ima povjerenje uprave. Ovaj je stožer bio ovdje kada smo bili najbolji, on je tu i sada, a mi smo svi u ovome zajedno. Na kraju sezone podvući će se crta, a na nama je sada da Ligu za prvaka dočekamo spremni. Treba tijela i glave igrača dovesti u red, zatvoriti se u dvoranu i nastaviti raditi, rekao je Šamanić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.