Marijan Mance: Da moramo hvatati rezultat sigurno je da bismo doveli dva nova igrača

Nedjelja, 13. ožujka 2016. 13:48 Napisao  Patrik Mršnik

 Bili smo na vrhuncu na jesen, sada smo u padu iz kojeg ćemo, ja se nadam, izaći kroz ova tri tjedna do početka Lige za prvaka,  kaže Mance.

Poraze košarkaša Kvarnera 2010 u posljednjih pedesetak dana više nije uputno brojati. Ima ih mnogo, događaju se uzastopno, iz tjedna u tjedan pa čak i protiv onih momčadi (Zabok) koje se u normalnim okolnostima ne bi mogle nadati čak niti porazu manjem od deset poena razlike. Ali, vrijeme se izgleda promijenilo, istina privremeno na riječku štetu. Sastav Marijana Mancea ove je subote brojio svega deset imena, na prste jedne ruke mogli su se nabrojati potpuno zdravi i spremni igrači zajedno s utreniranim pojedincima za najveće dosege. Dogodila se stoga nova izgubljena utakmica koju je slikovito opisao upravo trener Mance.

- Igrali smo s deset 'malih'. Naš jedini visoki igrač Mate Vucić također vuče blagu ozljedu prepone, morali smo puno rotirati i tu smo se onda lakše mogli taktički izgubiti, osim samog energerskog pada koji se dogodio u trećem periodu. U prvom poluvremenu bili smo u kakvoj-takvoj prednosti, treća je četvrtina opet, kao i protiv Škrljeva odnosno Jollyja bila kobna za nas. Zabok je forsirao unutarnju igru, što je i logično s obzirom da mi to nismo mogli braniti, kaže Mance.

Riječani imaju dva slobodna dana. Na sljedećem treningu pojavit će se u utorak, glave se naprosto moraju očistiti, a tijela dovesti u što bolje stanje. Nije lako ni s jedne strane, osim psihološke hipoteke poraza treba se boriti s mehaničkim ozljedama.

Posjet lječničkoj službi svakodnevna je pojava u dobrog dijela igrača, Kvarner se pretvorio u putujuća bolnička kola sa stalnim priljevom novih pacijenata. Pate zglobovi, gležnjevi, prepone, stopala, a s tim u vezi i rezultat.

- Ne mogu nikome zamjeriti, ali samo zbog ovih objektivnih okolnosti koje su nas zadesile glede ozljeda. Imamo primjer upravo mladog Vucića, koji se tri puta u prošlosti htio ostaviti košarke, a sada nam je glavni igrač pod koševima. Stvari se brzo mijenjaju, bili smo na vrhuncu na jesen, sada smo u padu iz kojeg ćemo, ja se nadam, izaći kroz ova tri tjedna do početka Lige za prvaka, kaže Mance.

Prijatelji riječke košarke ne žele ni pomišljati što bi se tek događalo sada da Kvarner mora loviti rezultat po svaku cijenu. Pobjedama u prvih petnaest kola osigurana je Liga za prvaka, sada nevjerojatno zvuči podatak da je Kvarner pobijedio i u Sinju i u Šibeniku, na dva parketa na kojima se pobjede broje u sitnim brojkama. Tim je ta činjenica zanimljivija, ako se zna da danas Zabok odnosi bodove sa Zameta.

- Da moramo hvatati rezultat sigurno je da bismo doveli dva nova igrača i uručili dvije zahvalnice. Nešto bi se moralo poduzeti, ja bih bio prvi koji bi to želio. Sada ne patimo rezultatski, ali patimo psihički jer sam poraz, i to kada se dogodi osam puta uzastopce nije lagan za podnošenje. Međutim, imamo sada taj luksuz da možemo čekati potpuni oporavak igrača na koje trenutno ne računamo. Trenutno dakle, nema potrebe dovoditi nikog, niti se kome zahvaljivati, rekao je Mance.

Polako se vraća Petar Marić, u subotu je igrao na poziciji četiri, dok je Šime Olivari morao ponovo na mjesto centra. U utorak ultrazvuci čekaju Špralju, Miličevića i Božinovića pa bi struka Kvarnera trebala sredinom tjedna biti pametnija glede njihovih eventualnih nastupa u Osijeku sljedeće subote.

Bit će to posljednje gostovanje Kvarnera u regularnom dijelu A-1 lige nakon kojeg će u srijedu, 23. ožujka uslijediti domaći dvoboj s Alkarom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.